CL Mangalia a votat bugetul pe 2014

0
765

farmec.ro
carturesti.ro%20

Consilierii locali din Mangalia, reuniţi luni în cadrul unei şedinţe extraordinare, au adoptat proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul financiar 2014.

Astfel, bugetul de venituri este estimat la aproximativ 84,4 milioane lei, din care venituri proprii – 53,1 milioane lei, sume defalcate din TVA – 20,5 milioane de lei, subvenţii de la bugetul de stat – 332.300 mii lei şi sume primite de la UE/alţi donatori, în contul plăţilor efectuate şi prefinanţări – 10,4 milioane de lei.

La capitolul cheltuieli, fondurile bugetare au fost repartizate astfel:

  • pentru reparaţii la străzi şi trotuare – 5,4 milioane de lei,
  • pentru subvenţia la energia termică – 4 milioane de lei,
  • pentru salubrizare – aproximativ 3,2 milioane de lei.

Pentru învăţământ s-au repartizat aproximativ 22,2 milioane de lei, reprezentând cheltuieli de personal, cheltuieli materiale, rambursări credite, ajutoare şi cheltuieli de capital, respectiv mansardarea Şcolii Gala Galaction, reparaţii la Grădiniţa nr. 3, Şcoala nr. 2 Liceul Callatis şi Grupul Şcolar Industrial “Ion Bănescu”.

Pentru Ordine Publică s-au alocat aproximativ 1.4 milioane de lei, iar pentru Sănătate – 1,8 milioane de lei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pentru Cultură, Culte şi Sport, în bugetul pe 2014 este prevăzută suma de 15,3 milioane de lei, aici fiind inclusă şi suma de aproximativ 2,1 milioane de lei pentru plata unor arierate, pe aceste capitole bugetare.

La Asistenţa Socială s-au repartizat şapte milioane de lei, banii urmând să fie distribuiţi pe subcapitole, respectiv asistenţi personali, ajutoare pensionari, Creşă, Cantină Socială, Cămin de bătrâni, Locuinţe sociale, ajutoare lemne, etc.

La capitolul Transporturi s-au alocat 5,7 milioane de lei, iar la Capitolul “Dobânzi” – 2,1 milioane de lei, din care se vor plăti creditele pe care municipalitate le are în prezent la Trezoreria Statului şi BCR.

Conform repartiţiilor bugetare pentru anul în curs, ADPP va moderniza un pavilion de pensionari şi va amenaja o nouă construcţie de acest tip, într-un cartier al oraşului.

De asemenea, Serviciul Administraţiei Publice se va ocupa de investiţia privind alimentarea cu apă în cartierul Dobrogea I.

În privinţa bugetului pe 2014, primarul Radu Cristian a declarat: “Avem un buget de avarie, din cauza datoriilor mari acumulate înainte de 2012 şi la care încă mai avem de plată. În funcţie de resursele financiare disponibile, vom urmări realizarea priorităţilor, cu chibzuinţă şi transparenţă în cheltuirea banului public”.

Luni, 3 februarie 2014, Comunicat transmis de Biroul de presă al Primariei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply