Panourile solare de pe acoperisuri ruineaza companiile energetice din SUA

0
310

Companie energetice americane se opun in mod activ la introducerea in masa a tehnologiilor “verzi”, deoarece acestea le priveaza de o parte semnificativa a profiturilor.

In 2013, numai in treilea trimestru, 31000 de gospodarii casnice din SUA au instalat panouri solare, refuzand partial sau complet la achizitionarea energiei electrice de la companiile energetice.

Pozitia de lider in tranzitia la ocupa California, Arizona si Carolina de Nord. Dar vanzatorii au constatat ca consumul energiei electrice a scazut in toate statele.

Americanii instaleaza masiv pe acoperisuri . In conformitate cu raportul din decembrie Green Tech Media Research, in acest an pentru uz casnic au fost achizitionate cu 35 % mai multe de aceste dispozitive decat in 2012. In general in tara, potrivit Asociatiei Energy Tehnology, toate exploatate pot furniza electricitate pentru cel putin 1,7 milioane de case.

” Furnizorii de nu au fost pregatiti pentru faptul ca atat de multi oameni vor renunta la serviciile lor. Se pare ca cifra persoanelor fizice refuzate este mica, insa companiile vor fi nevoite sa compenseze scaderea vanzarilor prin cresterea preturilor. Acest lucru va duce la faptul ca tot mai multe familii vor trece la energie regenerabila. Este inceput unei reactii in lant, care poate duce la dezastrul furnizorilor”, – a comentat situatia Dr. Roberts, expert al revistei despre The Grist.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Incercarile companiilor energetice de a lupta cu “verzii” nu au adus nici la un rezultat. In special furnizorul de energie electrica din Arizona a incercat in acest an sa impoziteze toti proprietarii panourilor solare cu o amenda lunara de 50 dolari, motivand-o prin utilizarea liniei comune de transportare a energiei electrice. Insa o astfel de initiativa nu a fost sustinuta de autoritatile locale.

Sursa: ecomagazin.ro, ianuarie 2014.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply