Guvernul începe un program de construcţie de complexuri sportive

0
307

Dragnea va decide beneficiarii.

Mediafax: Guvernul a decis iniţierea unui program denumit “Complexuri sportive”, care va fi finanţat din alocaţii de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, şi din alte surse, pentru construcţia de complexuri sportive, finalizarea lucrărilor deja începute şi reabilitarea structurilor existente.

Liviu Dragnea (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

Lucrările vor fi derulate prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, societate pe acţiuni aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar beneficiari vor fi autorităţile centrale şi locale.

Prin complex se va înţelege acele spaţii şi terenuri special amenajate pe care pot fi desfăşurate activităţi sportive şi de recreere, acoperite sau în aer liber, “inclusiv activităţi conexe”. Conform unei hotărâri aprobate de Guvern, amplasamentele destinate construcţiilor de complexuri sportive, respectiv terenuri şi/sau construcţii, vor fi predate de către beneficiari Companiei Naţionale de Investiţii, care le va prelua pe perioada realizării investiţiei, pe bază de protocol.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În baza documentaţiilor de solicitare motivate transmise de beneficiari, CNI va redacta o listă-sinteză a complexurilor sportive propuse pentru finanţare şi o va transmite Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru a fi aprobată prin ordin al ministrului de resort, post ocupat în prezent de către vicepremierul Liviu Dragnea.

Lista astfel aprobată va fi documentul care va sta la baza întocmirii listei obiectivelor de investiţii privind construcţia/finalizarea/reabilitarea de complexuri sportive şi a fundamentării alocaţiilor bugetare necesare, în vederea finanţării acestora. Compania Naţională de Investiţii va fi cea care va iniţia procedurile de atribuire a contractelor de prestări de servicii şi de execuţie de lucrări.

Cititi mai mult aici: mediafax.ro/0


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply