Firmele, obligate să se doteze cu case de marcat electronice până la finalul lui 2014

0
801

Obligativitatea dotării firmelor cu case de marcat cu jurnal electronic va fi implementată pe parcursul acestui an, a declarat, miercuri, Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, într-un seminar pe teme de fiscalitate.

‘Într-o lună – două, sperăm să apară Ordonanţa (nr. privind casele de marcat cu jurnal electronic). În prima fază, cei care vor cumpăra o casă nouă vor cumpăra automat una cu jurnal electronic. Cei care au deja o casă de marcat, aici se discută, încă, termenul în care vor fi înlocuite. Analizăm acum care ar fi intervalul fezabil’, a spus Dan Manolescu.

El susţine că România este una dintre puţinele ţări, dacă nu chiar singura, care mai foloseşte case de marcat pe rolă de hârtie. ‘Toate celelalte ţări din jur au trecut deja de mai mulţi ani la case de marcat cu jurnal electronic în sensul că tranzacţiile înregistrează într-o memorie electronică nu pe o rolă de hârtie. Casele de marcat cu jurnal electronic permit o conectare prin intermediul unor sisteme de telecomunicaţii la un server al Autorităţii Fiscale prin care se datele se transmit automat’, a precizat Dan Manolescu.

Mai mult, pe economica.net/, 29.01.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply