VIDEO Cum se face deszăpezirea în Norvegia, Canada şi Japonia

0
717

Dacă autorităţile din România sunt surprinse mereu de ninsorile care apar iarna, deszăpezirea fiind mereu o acţiune greoaie şi ineficientă, există mai multe ţări din lume care par să fi găsit reţeta succesului.

Vorbim despre state precum Canada sau, mai aproape de noi, Norvegia, care deşi se confruntă cu ierni pe parcursul a 4-5 luni de zile, reuşesc să facă faţa cu brio acţiunilor de deszăpezire.

Iarna în imensitatea continentului american poate fi o adevărată lecţie de supravieţuire pentru cine nu este pregătit, mai ales dacă ţinem cont de temperaturile care deseori coboară sub minus 20 de grade. Pentru canadieni, nămeţii înalţi de 2-3 metri reprezintă ceva obişnuit cel puţin 3 luni pe an.

Utilajele autorităţilor însă acţionează aproape ireproşabil când vine vorba de deszăpezire. Pe autostrăzi, plugurile merg în formaţie, pe fiecare bandă, şi aruncă rând pe rând zăpada către marginea carosabilului. Apoi, alte autocamioane vin în urmă şi împrăştie material anti-derapant. Şoferilor nu le rămâne decât să meară cu viteze reduse, conform condiţiilor de iarnă.

 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea articolului si VIDEO, pe:

http://adevarul.ro/international/in-lume/video-deszapezirea-norvegia-canada-japonia-1_52e7266dc7b855ff56dc3299/index.html

28 ianuarie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply