Iată de ce mulţi constănţeni vor alege litoralul bulgăresc şi în 2014

0
677

În fiecare vară, mii de constănţeni şi zeci de mii de români aleg să-şi petreacă concediul de vară în hotelurile din staţiunile bulgăreşti. Vecinii ne-au obişnuit în ultimii ani cu preţuri foarte bune, dar şi cu condiţii care, din păcate, pe litoralul românesc se găsesc doar la hotelierii care au avut resursele necesare şi voinţa dacă nu neapărat de a porni proiecte noi, măcar de a aduce la alte standarde unităţile de cazare deţinute. Bulgarii par însă să ne bată şi în acest an la preţuri.

Dacă la un hotel de patru stele din Mamaia, cinci nopţi de cazare la începutul lunii iulie, aşadar nu în plin sezon estival, costă 1.300 lei de persoană, doar cu mic dejun inclus, asta dacă se achită acum vacanţa, în Nisipurile de Aur, staţiune în care ajung foarte mulţi români, un sejur de cinci nopţi de cazare, tot la început de iulie, costă aproape 600 lei de persoană (26 euro/noapte, cu demipensiune). 

Hotelului de pe litoralul bulgăresc luat ca exemplu nu îi lipsesc restaurantele (două!), piscina exterioară, sala de fitness, de jocuri şi biliard, salonul de frumuseţe, masaj, şi lista poate continua. Aşadar, condiţii de patru stele! Iar acesta nu este doar un exemplu izolat. Bulgarii, pare-se că au găsit soluţia magică de a ţine preţurile foarte jos, dar totuşi fără a se plânge că de-abia reuşesc să-şi acopere costurile de funcţionare.

Se lansează „Înscrieri timpurii“

Totuşi, românii care aleg litoralul românesc ar avea acum posibilitatea, până la sfârşitul lunii martie, să cumpere vacanţe la preţuri ceva mai avantajoase şi printr-un program susţinut de ANAT. Reprezentanţii patronatului au anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, lansarea Programului „Înscrieri Timpurii”, ce presupune acordarea unor reduceri de preţ de până la 30% pentru turiştii care vor să achiziţioneze un pachet de servicii turistice cu plata integrală în perioada 1 februarie – 31 martie 2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Turiştii interesaţi de achiziţionarea unei vacanţe în aceste condiţii găsesc pe site-ul ANAT detalii cu privire la agenţiile de turism membre ANAT şi unităţile hoteliere care au aderat la programul Înscrieri Timpurii – ediţia 2014. 

Lista acestor unităţi de cazare publicată pe site-ul ANAT este însă, la această oră, destul de scurtă, atât pentru românii care vor să vină pe litoral, cât şi pentru constănţenii care poate ar fi tentanţi să facă o vacanţă în ţară, la munte de exemplu. Vorbim doar despre un hotel de trei stele din Moeciu de Sus, unul tot de trei stele din Predeal şi unul din Băişoara, două hoteluri de două stele din Venus şi Olimp, un hotel de trei stele din Bran, unul de patru stele din Cluj Napoca, încă unul de patru stele din Bucureşti şi alte trei de trei stele din Mangalia, Eforie Nord şi Mamaia.

Anca PAPAN, Cuget Liber, Luni, 27 ian.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply