Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită cu onoruri militare la Mangalia – FOTO

0
821

farmec.ro

Zeci de militari ai Garnizoanei Mangalia, ofiţeri în retragere şi rezervă, cetăţeni ai oraşului au asistat la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor, care s-au desfăşurat în Piaţa Republicii din localitate, începând cu ora 12.00.

La eveniment au mai fost prezenţi administratorul public, Romulus Dumitrana şi cosilierul primarului, Ana Toma, reprezentanţi ai instituţiilor publice din localitate, alte oficialităţi de la nivel local.

Manifestările au debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă de către Garda de Onoare. Au urmat oficierea slujbei religioase şi rostirea de alocuţiuni, prin care s-au evocat momentele importante ale Unirii Principatelor.

“Astăzi, militarii Garnizoanei Mangalia, împreună cu locuitorii municipiului, sărbătoresc un moment istoric, cu semnificaţii deosebite – împlinirea a 155 de ani de la actul Unirii Principatelor Române: Moldova şi Ţara Românească, prin alegerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, ca unic domnitor al Ţărilor Româneşti, care constituie un exemplu de unitate pe care trebuie să-l urmăm mereu”, a precizat comandorul Vasile Chirilă.

La rândul său, consilierul primarului Mangaliei, Ana Toma a transmis mesajul edilului Cristian Radu, acela de solidaritate, unitate şi încredere în drumul României într-o Europă cu principii moderne şi respect pentru toţi cetăţenii, indiferent de naţionalitate. Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, în aplauzele celor prezenţi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vineri, 24 ianuarie 2014, Biroul de presă al Primariei Mangalia.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply