Daewoo Mangalia Heavy Industries S.A. (DMHI) aniverseaza 17 ani de la constituire

0
788

farmec.ro
carturesti.ro%20

AGERPRES: La data de 22 Ianuarie, Daewoo Mangalia Heavy Industries S.A. (DMHI) a aniversat 17 ani de la constituire, in urma acordului fondatorilor Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. Ltd. (Republica Coreea) si Santierul Naval ‘2 Mai’ S.A. Mangalia.

In decursul istoriei sale, DMHI a determinat prin dinamica dezvoltarii sale, prin disponibilitate si transparenta tehnologica permanenta fata de celelalte santiere navale locale, o evolutie pozitiva a industriei navale romanesti, in Europa si in lume.

In cei 17 ani de activitate neintrerupta, santierul Daewoo Mangalia a livrat un numar de 163 nave noi, din care 108 corpuri partial armate, insumand 237,220 tone otel—corp, generand venituri de aproximativ 485 milioane USD. Pentru acest tip de nave clientii din Uniunea Europeana au avut o pondere substantiala (101) fata de cei din afara Uniunii (7).

In aceeasi perioada s-au livrat 55 nave comerciale complete, petroliere 69,000 tdw, port containere 4,800-8,600 TEU, vrachiere 82,000—180,000 tdw, insumand un tonaj brut compensat de 1.34 milioane CGT, generand venituri de peste 3 miliarde USD. Cele mai mari nave livrate, cu capacitatea de 180,000 tdw—pentru clasa vrachiere si 8,600 TEU pentru clasa port container, reprezinta recorduri pentru bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane.

Pe langa produsele noi mai sus mentionate, societatea noastra a livrat un numar de 354 proiecte de reparatii si conversii nave, activitate reluata la finele anului 2011, dupa o pauza de aproape 4 ani in care afacerile s-au concentrat exclusiv pentru sectorul de constructii nave noi. Astfel, de la infiintare pana in prezent, au intrat in santier un numar de 279 de nave provenind de la clientii Uniunii Europene, generand venituri totale de peste 190 milioane USD si 75 nave de la clienti din afara Uniunii insumand venituri de peste 70 milioane USD.

…La acest moment aniversar, DMHI cinsteste totodata memoria acelor fondatori care au trecut in nefiinta, dar care, prin contributia lor determinanta pentru traiectoria santierului naval, vor ramane vesnic in amintirea colectiva :

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Stefan Musat — Director General Santierul Naval ‘2 Mai ‘SA Mangalia
Nicusor Traistaru — Vicepresedinte al DMHI (1997 — 1999)
Yeol Ho Lee — Director Management Unit DMHI (1997 — 2000)
Doru Gologan — Director Fondul Proprietatii de Stat
Andrei Cojocaru — IPCM Bucuresti, proiectant general al santierului naval.

Administratia societatii apreciaza si multumeste in acelasi timp celor peste 6.000 angajati proprii si ai societatilor subcontractoare de pe platforma industriala pentru eforturile si sacrificiile asumate alaturi de conducerea executiva si sindicatul societatii, asigurandu-i de buna sa credinta in actiunile viitoare care sa stabilizeze si sa asigure continuitatea contributiilor DMHI pentru intreaga comunitate din care face parte cu mandrie.

Conducerea executiva a DMHI.

Cititi articolul integral aici:

agerpres.ro/ots/2014/01/20/daewoo-mangalia-heavy-industries-s-a-dmhi-aniverseaza-17-ani-de-la-constituire-15-43-09


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply