Poveştile eroilor din Apuseni. Cum au reuşit oamenii simpli să doboare tot sistemul

0
863

Eroii din Apuseni:

De la stânga la dreapta, începând de sus: salvamontistul Codrin Roman, Marius Pop, Alexandru Roşu din Mărişel, Argentin Todea din comuna Horea, salvamontistul Mircea Petrescu, pădurarul Nicolae Oneţiu (în verde) şi secretarul comunei Horea, Corneliu Olariu.

O armată de sute de oameni a luat muntele la picior, luni după-amiază, până după miezul nopţii, pentru a recupera victimele tragediei aviatice din pădurea de pe Vârful Pietreasa, aflat în judeţul Alba, la limita cu Clujul. Câţiva dintre ei au mobilizat voluntarii, au coordonat căutările şi i-au găsit pe morţi şi pe răniţi înaintea echipelor oficiale.

Peste trei sute de localnici, pădurari din judeţele Cluj, Bihor şi Alba, dar şi sportivi practicanţi de off-road li s-au alăturat, luni după-amiază până târziu în noapte, medicilor, salvamontişti şi jandarmilor, care au intervenit la accidentul aviatic din Munţii Apuseni. Vestea că cele şapte victime din echipa aflată într-o acţiune medicală aviatică nu pot fi găsite i-a unit pe voluntari, care au făcut imposibilul: au traversat muntele şi au ajuns la locul în care avionul pilotat de Adrian Iovan se izbise de pământ. Echipa formată ad-hoc, în satele din Alba şi Cluj aflate la poalele Vârfului Pietreasa, a fost cea care i-a găsit pe răniţi (copilotul şi patru medici), dar şi pe cei doi morţi: pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion.

Organizarea a început cu gruparea voluntarilor în echipe de patru – cinci oameni, care au urcat versantul şi au scotocit fiecare bucăţică de pădure. După cinci ore de căutări, devenite imposibile din cauza ceţii, a zăpezii de jumătate de metru şi a frigului, dar şi din lipsa informaţiilor oficiale concrete, salvatorii-voluntari au reuşit să găsească victimele şi să le coboare în comuna Horea (Alba), acolo unde erau mobilizate echipele medicale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Un om simplu: „I-am găsit!“

Vă invităm să citiţi continuarea articolului în adevarul.ro/locale/cluj-napoca/povestile-eroilor-apuseni, 21 ianuarie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply