Cum învață copiii să devină antreprenori. MBA-ul copiilor, alternativă la învățământul clasic

0
849

Lipsa educației financiare în rândul copiilor produce efecte pe termen lung atât la nivel personal, cât și la nivel de politici publice. Problema a fost semnalată de însuși guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la sfârșitul anului trecut.

Isărescu afirma atunci că România se află sub media mondială la capitolul educaţie financiară, fiind greu să faci politică monetară dacă nu îi înveţi pe cei mici despre valoarea şi funcţiile banului.

Pe fondul lipsei unor programe școlare tematice și a existenței unei cereri venită din partea părinților, pe piață au apărut companii care țin cursuri de educație financiară în cadrul cărora copiii învață despre bani, carieră și antreprenoriat.

Violeta Lupu conduce o franciză de cursuri pentru copiii și tineri. În oferta educațională, există și programul MBA-ul copiiilor, un concept 100% românesc care s-a extins în Republica Moldova și mai nou, în Turcia.

De la înființarea din 2008 și până în prezent, peste 600 de copii au urmat acest program de educație antreprenorială, organizat în București, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Cluj, Craiova, Iași, Mangalia și Oradea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Programul de MBA a fost gândit pentru a acoperi arii de interes pentru educația complementară a copiilor, și anume educația antreprenorială a școlarilor din clasele primare și gimnaziale,  și implicit ceea ce presupune parcurgerea unui astfel de program: formarea și dezvoltarea abilităților de comunicare interpersonală, marketing personal, noțiuni fundamențale de finanțe, leadership, formarea gândirii creative, a curajului pentru a-și exprima ideile și dezvoltarea propriului potential”, a spus Violeta Lupu, pentru Yahoo! News.

Vă invităm să citiți articolul integral aici: stiri.yahoo.com, 16 ian.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply