Guvernul a decis ca plata TVA la încasare pentru firmele cu până la 500.000 de euro să fie opţională

0
232

Ministrul delegat pentru IMM, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini, a declarat agenţiei MEDIAFAX că decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Sistemul TVA la încasare, introdus la 1 ianuarie, presupune colectarea taxei la momentul încasării contravalorii livrărilor sau prestărilor efectuate, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data emiterii facturii. Firmele obligate să aplice acest sistem sunt cele cu o cifră de afaceri anuală inferioară plafonului de 2,25 milioane de lei.

Ministrul Grapini afirma recent că aplicarea obligatorie a sistemului de TVA la încasare a creat distorsiuni în piaţă şi a dezavantajat întreprinderile mici şi mijlocii şi că se va renunţa la această obligativitate.

Şi Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, afirma că plata TVA la încasare pentru firmele cu până la 500.000 de euro va deveni opţională începând cu 1 ianuarie 2014, întrucât încalcă prevederile legislaţiei europene, iar România riscă declanşarea procedurii de infringement.

Sistemul cu TVA la încasare a fost implementat de către actualul ministru delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

economica.net, 19 dec.2013.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply