Plan pentru modernizarea Casei de Cultură din Mangalia

0
808

Plan pentru modernizarea Casei de Cultură din Mangalia

Anul viitor, Primăria Mangalia va demara un amplu proiect de reabilitare şi modernizare a Casei de Cultură.

PROIECT

Anul 2014 se anunţă la fel de încărcat pentru conducerea Primăriei Mangalia, conducerea instituţiei creionând deja un pachet de iniţiative menite să dea un suflu nou structurilor din subordine. De departe, cea care are nevoie urgentă să primească o înfăţişare nouă este Casa de Cultură, care nu se poate lăuda cu o sală adecvată de spectacole. Potrivit conducerii administraţiei locale, recent, a fost finalizat un studiu de fezabilitate pentru reabilitarea şi modernizarea Casei de Cultură.

„Noul concept va include o sală de teatru multifuncţională cu dotări pentru conferinţe, cu o capacitate de 400 locuri, sală de cinematograf cu tehnologie 3D de ultimă generaţie, o galerie de artă, camere pentru repetiţii şi relaxare, cabine pentru actori, depozit pentru decoruri şi costume, iar la parter un spaţiu destinat Bibliotecii Municipale şi Bibliotecii Franceze. Lucrările de reabilitare a Casei de Cultură vor viza amenajarea şi dotarea cu echipamente, lucrări de proiectare şi design, amenajări exterioare şi interioare, instalaţii electrice, dotări profesionale audio-video, IT&C, de siguranţă şi mobilier specializat pentru toate sălile. Între soluţiile şi sistemele tehnice în incinta complexului cultural se vor număra sonorizare surround, tratamente acustice, sistem digital cinema 3D şi sistem de videoproiecţie profesională”, a declarat primarul Cristian Radu.

STUDIU

În plus, conducerea administraţiei locale intenţionează să întocmească în 2014 un studiu de fezabilitate privind restaurarea mozaicului parietal de la Casa de Cultură Mangalia. „Mozaicul este compus din 3.150.000 de piese ceramice cu dimensiuni de 2×2 cm şi reprezintă, într-o viziune originală, elementele primordiale ale vieţii: apa, pământul, aerul şi soarele. Mozaicul se desfăşoară pe o suprafaţă de 300 mp”, a mai spus primarul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, 31 dec.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply