La MANGALIA a fost lansată o nouă carte despre REVOLUȚIA din decembrie 1989 – FOTO/VIDEO

1
1258

farmec.ro
carturesti.ro%20

Pentru a marca cei 24 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, în dupa-amiaza zilei de vineri, 20 decembrie 2013, la Cercul Militar Mangalia, a avut loc lansarea cărții: Revoluția din decembrie 1989. Valoarea libertății.

Volumul, coordonat de drd. Ovidiu Mihalache și dr. Sorin Marcel Colesniuc, cuprinde comunicările susținute de specialiștii în istorie care au participat la simpozionul științific desfășurat în ziua de 20 decembrie 2012, la Mangalia.

Evenimentul a fost moderat de poeta Emilia Dabu. Ea a prezentat noua apariție editorială și i-a invitat la microfon pe coordonatorii și autorii articolelor științifice cuprinse în volum: drd. Ovidiu Mihalache, dr. Sorin Marcel Colesniuc, prof.univ.dr. Marian Cojoc – Universitatea Ovidius Constanța, dr. Lavinia Gheorghe – Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și dr. Florin Stan – Muzeul Marinei Române.

Colonelul în rezervă Remus Macovei a descris ceea ce s-a întâmplat la Constanța, în decembrie 1989.

S-au mai adresat participanților la lansarea de carte cetățeni din Mangalia, martori activi la evenimentele desfășurate la sfârșitul anului 1989, ale căror fapte au fost descrise în volumul lansat: ing. Vasile Moldovanu, prof. Traian Lupu și Robert Condruț.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Au fost prezenți la eveniment: profesori, militari, jandarmi, membri ai Clubului Artelor Solteris și ai Asociației Naționale Cultul Eroilor Regina Maria, oameni de cultură din Mangalia și din orașul Constanța și cetățeni interesați de ceea ce s-a întâmplat, cu adevărat, în decembrie 1989, la Mangalia și în județul Constanța.

GALERIE FOTO:

 

Comunicat de presă și FOTO transmise de cercetător științific doctor Sorin Marcel COLESNIUC.

UPDATE: Puteți urmări filmul evenimentului pe Mangalia.TV: Lansarea cartii Revolutia din decembrie 1989. Valoarea libertatii (Mangalia, 20 dec.2013, Casa Armatei). 


Mangalia News, 22.12.2013.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply