Bucuria Crăciunului, la Școala din Dulcești

0
647

farmec.ro
carturesti.ro%20

În prag de sfinte sărbători, colindele au răsunat și în incinta Școlii Gimnaziale “TITU MAIORESCU”, Dulcești, comuna 23 August. Sub titlul “BUCURIA CRĂCIUNULUI”, au fost organizate spectacole, dar și acțiuni de colectare de obiecte, jucării, dulciuri pentru anumiți copii. 

Joi, 19 decembrie 2013, la ora 11.30, clasele primare au oferit părinților, fraților, bunicilor și altor invitați o serbare deosebită. Sub atenta îndrumare a învățătoarelor Diaconu Lăcrimioara, Roșca Anișoara, Rusca Mihaela și Stan Violeta, micuții au recitat, au colindat și au dat viață personajelor din sceneta reprezentând Nașterea Domnului. Ei au fost răsplătiți cu îndelungi aplauze, dar și cu bomboane și colăcei.

Într-o mică pauză între spectacole, toți elevii și spectatorii au fost invitați să participe la o tombolă cu surprize. Important de menționat faptul că toți copiii au adus de acasă obiectele puse la tombola, iar banii strânși urmau să fie folosiți în scop umanitar pentru a ajuta alți micuți din comunitate.

Mai mult, la inițiativa unor mămici s-au vândut gogoși, clătite și baclavale în holul instituției, iar suma totalizată a fost donată în contul aceleași cauze nobile.

De la ora 12.30 a urmat spectacolul celor mai mari, din clasele gimnaziale. Ei au continuat serbările iernii cu o petrecere tradițională, o șezătoare de Anul Nou. În fața a două gazde primitoare, care i-au întâmpinat cu  mere, nuci și covrigi, elevii claselor V-VIII au dansat pe ritmuri specific diverselor regiuni folclorice ale țării (geamparale, ciuleandra, brașoveanca, arcanul modovenesc, sârba și ”mușamaua”). Băieții și fetele s-au constituit în două cete care și-au aruncat una alteia replici muzicale amuzante: ”Ionel, Ionelule”, ”Aseară ți-am luat basma”, ”Mărine, la nunta ta” și multe altele. Cum era firesc, serbarea s-a încheiat cu un plugușor tradițional, urat foarte frumos de băieții clasei a V-a.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Profesoarele care au pregătit momentul (prof. Valentina David, prof. Tifu Maria și prof. Magdalena Colesniuc) s-au implicat direct, dansând și cântând alături de copii.

Domnul director Constantin Bajdeche a felicitat copiii pentru implicare, cadrele didactice pentru munca depusă și părinții și invitații pentru aplauzele calde adresate celor care au realizat acest moment artistic dedicat Crăciunului și Anului Nou și a urat ”Un an nou cu putere de muncă, sănătate și numai împliniri!”, tuturor celor prezenți.

În final, fiecare copil a primit un pachețel din partea administrației locale.

Vineri, 20 decembrie 2013, de la ora 11.00, fiecare clasă a fost curățată și pregătită de sărbătoare. Apoi, a continuat acțiunea programată în calendarul SNAC al școlii: copiii și cadrele didactice au organizat pachetele cu daruri. Din cei peste 300 de lei adunați în urma tombolei și a vânzării de produse culinare s-au cumpărat ghete, dulciuri, fructe și cărți care au fost apoi transportate la familiile alese de către elevi pentru a-l primi pe Moș Crăciun mai devreme.

Acțiunea s-a finalizat cu succes, iar copiii au învățat că cel mai frumos cadou de Crăciun este acela de a dărui altora bucurie.

 Consilier imagine, prof. Magdalena Colesniuc,

Director, prof. Constantin Bajdeche.

20.12.2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply