Cristian Radu salută decizia Guvernului de a declara Mangalia staţiune balneară

0
617

farmec.ro
carturesti.ro%20

Primarul Cristian Radu salută decizia Guvernului României de a include Mangalia pe lista staţiunilor balneare şi balneoclimatice.

Documentul oficial în acest sens a fost adoptat la ultima şedinţă a Executivului, Mangalia primind acest statut, alături de alte nouă localităţi din ţară.

Hotărârea de Guvern modifică, astfel, Anexa nr. 1 a HG 1061/2011, privind acordarea statutului de staţiune balneară şi balneoclimatică pentru unele localităţi şi areale care dispun de factori naturali de cură.

„Mulţumesc tuturor factorilor de decizie de la nivel local şi central, care au susţinut acest proiect. De multă vreme, Mangalia îşi câştigase un renume internaţional în tratamentul balnear. Acum, decizia Guvernului confirmă oficial acest statut şi ne va ajuta în accesarea unor fonduri europene special destinate acestor categorii de staţiuni”, a declarat edilul.

El a mai spus că includerea Mangaliei pe lista staţiunilor balneare a fost un obiectiv pe care şi l-a asumat încă de la preluarea mandatului de primar.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Atragerea de investiţii în acest segment va dezvolta turismul de sănătate. Vor exista criterii suplimentare de eligibilitate la proiecte cu finanţare europeană, având în vedere prioritatea guvernamentală de modernizare a zonelor cu potenţial turistic balnear. Valorificarea resurselor naturale va atrage mai mulţi turişti în staţiunile noastre”, a explicat primarul.

Staţiunile balneoclimatice sunt definite ca localităţi care dispun de resurse de substanţe minerale, ştiinţific dovedite şi tradiţional recunoscute ca eficiente terapeutic, de factori climatici benefici şi de condiţii de asigurare a menţinerii şi ameliorării sănătăţii şi capacităţii de muncă.

Mangalia a primit acest statut la propunerea autorităţilor locale, în baza referatelor întocmite de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie Bucureşti.

Hotărârea de Guvern arată că oraşul nostru dispune de numeroşi factori naturali terapeutici, precum ape sulfuroase, clorurate, bicarbonatate, sodice hipotone, oligominerale, hipertermale şi hipotermale, precum şi nămol din Turbăria Mangalia pentru cură externă.

Resursele naturale existente în această zonă pot fi folosite pentru tratarea unor afecţiuni diverse, precum cele reumatismale degenerative, spondiloze, gonartroze, coxartroze, artroze periferice etc.

Duminică, 15 decembrie 2013, Biroul de presă al Primăriei Mangalia.

Foto: internet.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply