Legea minelor, respinsă în Parlament. PNL a înclinat balanţa

0
524

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii minelor nr. 85/2003, respins de Senat, a intrat astăzi în dezbaterea Camerei Deputaţilor, la mai puţin de 24 de ore de la emiterea avizului favorabil de către comisiile de specialitate sesizate.

UPDATE Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că decizia grupului parlamentar al deputaţilor PNL era de a se vota în favoarea modificărilor la Legea minelor, însă o serie de parlamentari liberali nu au votat proiectul, motiv pentru care şi-a anulat conferinţa de presă programată astăzi.

Liderul PNL a precizat că a avut anunţată marţi o conferinţă, care ulterior a fost anulată, în care urma să prezinte modificările aduse Legii minelor.

“Decizia noastră a fost de a vota proiectul Legii minelor, există un număr de parlamentari liberali care nu au votat, dar decizia politică a grupului a fost să le voteze şi doream să prezentăm această lege, care în forma ei actuală nu cred că era suficient cunoscută de opinia publică. Dar legea căzând, nu am mai avut subiect, de aceea am contramandat conferinţa de presă”, a declarat Antonescu.

UPDATE Proiectul de lege a fost respins, după ce nu s-a întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptarea unei legi organice. Astfel, din cei 299 de parlamentari prezenţi, 160 au votat “pentru”, 105 “împotrivă” şi 22 abţineri.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Proiectul de act normativ a fost avizat favorabil de Comisiile pentru administraţie publică, respectiv pentru industrie şi servicii, după ce a fost respins de Senat. În timpul dedicat dezbaterilor generale, deputatul UDMR Antal Istvan a susţinut că documentele comisiei nu au fost elaborate în timpul dezbaterilor, ci “au fost puse pe masă”.

Cititi mai mult aici:

http://adevarul.ro/news/politica/legea-minelordezbatuta-parlament-deputat-udmr-despre-avizul-comisiilor-materialele-aufost-puse-masa-trebuit-votam-1_52a70210c7b855ff5698fedd/index.html


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply