Guvernul a aprobat normele metodologice la legea privind eutanasierea maidanezilor

0
467

farmec.ro

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri normele metodologice pentru aplicarea legii privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân, au declarat pentru Agerpres surse guvernamentale.

Proiectul de norme, prezentat la jumătatea lunii noiembrie, prevede că acei câini nou-născuţi cu proprietar vor fi identificaţi în termen de maxim 30 zile de la fătare şi, în orice caz, înainte de vânzarea sau scoaterea în spaţii publice a acestora, iar câinii adulţi cu proprietar – în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a normelor, dar nu mai târziu de 1 martie 2014, în timp ce câinii proveniţi din adăposturile publice trebuie identificaţi în momentul adopţiei, dar în orice caz înainte de a părăsi adapostul.

Câinii neidentificaţi şi neînregistraţi după data de 1 martie 2014 sunt consideraţi câini fără stapân şi sunt trataţi conform procedurilor legale, mai prevede proiectul de norme.

Legea nr. 258/2013 adoptată de deputaţi în septembrie, prevede, printre altele, posibilitatea eutanasierii câinilor din adăposturile publice, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după un termen de 14 zile lucrătoare.

Cotidianul.ro, 11 dec.2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

http://www.cotidianul.ro/guvernul-a-aprobat-normele-metodologice-la-legea-privind-eutanasierea-maidanezilor-228171/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply