A trecut un an. Tu ştii ce au făcut aleşii tăi în Parlament?

0
824

farmec.ro
carturesti.ro%20

În urmă cu un an de zile, după un adevărat tur de forţă în care alergaseră cu tolba plină de promisiuni pentru a fi trimişi în Parlament, unii dintre candidaţii la alegerile parlamentare răsuflau uşuraţi. 

La un an de zile, cei mai mulţi dintre ei au uitat să mai treacă prin colegiile unde au fost aleşi, dar şi să-şi facă publică activitatea pe care au desfăşurat-o în Parlamentul României. Mai grav este că, deşi au inclusiv consilieri personali angajaţi la cabinetele parlamentare, aceştia nici măcar nu ştiu sau nu doresc să-şi facă publică activitatea pentru care sunt plătiţi din bani publici. Judeţul Constanţa este reprezentat în Parlamentul României de 20 de parlamentari. 

La un an de mandat, ziarul „Cuget Liber” vă prezintă activitatea parlamentară aşa cum este ea înregistrată la Camera Deputaţilor sau la Senat. 

Aflat la al treilea mandat în Parlamentul României, deputatul Colegiului 1, Gheorghe Dragomir (PNL), a luat cuvântul în plen de 61 de ori, a avut 31 de declaraţii politice şi 13 propuneri legislative iniţiate. Deşi nu organizează conferinţe de presă, deputatul liberal trimite informaţii referitoare la activitatea sa prin comunicate de presă.

Aflat la primul mandat, deputatul Colegiului 1, Mihai Tararache (independent), a avut 12 luări de cuvânt, trei declaraţii politice, 18 propuneri legislative, a adresat două întrebări şi interpelări şi a avut patru moţiuni. Tararache este unul dintre cei mai activi parlamentari, el fiind unul dintre cei care transmite comunicate de presă şi merge la acţiunile organizate prin judeţ. 

Deputatul Colegiului 2, Mihai Lupu (PNL), se află la al doilea mandat. El a luat cuvântul în plen de 30 de ori, are 29 de declaraţii politice şi şapte propuneri legislative. Nu organizează conferinţe de presă, însă transmite comunicate de presă. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Deputatul Colegiului 3, Cristina Dumitrache (PSD), se află la al doilea mandat. Ea a avut 14 luări de cuvânt, 13 declaraţii politice, 12 propuneri legislative şi a adresat 13 întrebări şi interpelări. Social-democrata nu organizează conferinţe de presă şi nici nu transmite comunicate de presă. 

Deputatul Colegiului 3, Andrei Răzvan Condurăţeanu (PP-DD), se află la primul mandat. El a luat cuvântul în plen de şapte ori, a avut cinci declaraţii politice, 24 de propuneri legislative, a adresat 22 de întrebări şi interpelări şi a iniţiat şase moţiuni. Din cauza stării de sănătate precare, parlamentarul nu se deplasează frecvent în judeţ, însă activitatea sa este făcută cunoscută prin intermediul consilierilor personali.

Deputatul Colegiului 4, Radu Babuş (PSD), se află la primul mandat. El a luat cuvântul în plen de şapte ori, a avut trei declaraţii politice, 16 propuneri legislative şi o interpelare. Social-democratul nu a organizat nicio conferinţă de presă şi nici nu transmite comunicate pentru a face publică activitatea sa. 

Remus Cernea şi Dănuţ Culeţu, cei mai activi deputaţi

Colegiul 5 al judeţului Constanţa este reprezentat de deputatul Victor Manea (PNL) care se află la primul mandat. Aproape inexistent, despre acesta se poate spune chiar că face de ruşine PNL-ul deoarece nu organizează conferinţe de presă şi nici nu transmite informaţii despre activitatea sa prin intermediul comunicatelor de presă. La o simplă analiză, nici în Camera Deputaţilor nu este foarte activ comparativ cu alţi colegi.

Astfel, în primul an de mandat, el a luat cuvântul în plen de cinci ori, a făcut două declaraţii politice şi a avut 12 propuneri legislative. Deputatul Colegiului 6, Eduard Martin (PSD), se află la al treilea mandat. El a avut 12 luări de cuvânt, trei declaraţii politice şi cinci propuneri legislative.

La fel ca şi ceilalţi social-democraţi, nici Eduard Martin nu ştie să-şi promoveze activitatea din Parlamentul României. Deputatul Colegiului 7, Mircea Titus Dobre, se află la primul mandat. El a avut 18 luări de cuvânt, nouă declaraţii politice şi 25 de propuneri legislative. Pe parcursul primului an de mandat, el nu a organizat nicio conferinţă şi nici nu a transmis comunicate de presă cu toate că ar avea cu ce să se laude.

Colegiul 8 este reprezentat de Manuela Mitrea (PSD). Ea a luat cuvântul în plen de 36 de ori, a avut 32 de declaraţii politice, a adresat 34 de întrebări şi interpelări şi a iniţiat 10 propuneri legislative. Chiar dacă locuieşte în Bucureşti, Manuela Mitrea este una din persoanele care nu a uitat că a fost trimisă în Parlament de constănţeni, astfel că, activitatea sa se desfăşoară, din când în când, şi în Constanţa. Totodată, consilierii personali ştiu să aducă la cunoştinţa opiniei publice activitatea pe care aceasta o desfăşoară.

De departe, cei mai activi parlamentari pe plan local sunt cei ai Colegiului 9 deoarece, atât Remus Cernea (independent) cât şi Dănuţ Culeţu (Forţa Civică) ştiu să-şi facă publică activitatea, ambii organizând frecvent conferinţe de presă. În ceea ce priveşte activitatea lor parlamentară, Remus Cernea a avut 34 de luări de cuvânt, nouă declaraţii politice, 12 propuneri legislative şi o interpelare. Totodată, Dănuţ Culeţu a luat cuvântul în plen de nouă ori, are şapte declaraţii politice, 27 de propuneri legislative, a adresat 22 de întrebări şi interpelări şi a iniţiat opt moţiuni.

Colegiul 10 are tot doi deputaţi. Cu toate acestea, Mădălin Voicu (PSD) este ca şi inexistent în colegiul său, în timp ce Florin Gheorghe (PDL) îşi face frecvent cunoscută activitatea în Parlament.

Deşi se află la al cincilea mandat în Parlamentul României, ca dovadă că nu are mai nimic de spus, Mădălin Voicu a luat cuvântul în plen doar o singură dată şi a iniţiat 12 propuneri legislative. În schimb, Florin Gheorghe se află la primul mandat. El a avut 39 de luări de cuvânt, 35 de declaraţii politice, 40 de propuneri legislative, 84 de întrebări şi interpelări şi opt moţiuni.

Senatorul Moga nu se dezminte

Senator pe Colegiul 1, aflat la al cincilea mandat liberalul Puiu Haşotti a câştigat, anul trecut, un nou mandat sub umbrela USL. Pe parcursul acestui an de activitate parlamentară, el a avut 13 iniţiative legislative, şase declaraţii politice, cinci întrebări şi interpelări şi 200 de luări de cuvânt în plen. În schimb, acesta nu organizează conferinţe de presă şi nici nu transmite comunicate de presă. Colegiul 2 Senat este reprezentat de doi senatori.

Nicolae Moga se află la al doilea mandat. A fost şi a rămas unul dintre cei mai activi senatori care nu uită să viziteze electoratul care l-a trimis în Parlament. Pe lângă faptul că el merge în teritoriu a mai organizat şi conferinţe de presă. Activitatea sa parlamentară s-a concretizat în nouă iniţiative legislative, noua declaraţii politice, opt întrebări şi interpelări şi 26 de luări de cuvânt în plen.

Tot în Colegiul 2 Senat, judeţul Constanţa este reprezentat de Marian Vasiliev (PP-DD). În primul an de mandat, el a avut opt iniţiative legislative, trei întrebări şi interpelări şi a luat cuvântul în plen de 11 ori. Întreaga sa activitate este adusă la cunoştinţa opiniei publice prin intermediul conferinţelor de presă.

Colegiul 3 Senat este reprezentat de Alexandru Mazăre (PSD) aflat la al treilea mandat de parlamentar. El a avut 10 iniţiative legislative, patru interpelări şi a luat cuvântul în plen de opt ori. Nu organizează conferinţe de presă ş nici nu transmite comunicate de presă.

Colegiul 4 Senat are doi senatori. Mircea Banias (PC) se află la al doilea mandat de parlamentar. Deşi activ în primul an de mandat, acum acesta pare că nu mai este atât de interesat pentru a-şi face cunoscută activitatea parlamentară. El are nouă iniţiative legislative, trei întrebări şi interpelări, o declaraţie politică şi a luat cuvântul în plen de şapte ori.

La fel ca aproape toţi ceilalţi parlamentari aflaţi la primul mandat, senatorul Christian Gigi Chiru îşi promovează frecvent activitatea parlamentară prin intermediul conferinţelor dar şi al comunicatelor de presă. El are nouă iniţiative legislative, nouă declaraţii politice, 22 de întrebări şi interpelări şi a luat cuvântul în plen de 23 de ori.

Carmen MOCANU, cugetliber.ro, Marti, 10 decembrie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply