Simona Halep va fi desemnată Sportiva Anului 2013

0
583

Constănţeanca Simona Halep va primi distincţia de Sportiva Anului 2013, într-o ceremonie care va avea loc la 11 decembrie, la Ateneul Român din Bucureşti.

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a aflat pentru câteva zile acasă, la Constanţa, înainte de a pleca să se pregătească pentru Australian Open. Competiţia este unul dintre cele 4 turnee contând pentru Marele Slam, iar la 30 decembrie, jucătorii trebuie să fie deja la Melbourne. Până atunci, Simona va fi desemnată Sportivul Anului în festivitatea din 11 decembrie de la Ateneul Român.

„Acasă mai vine doar de Crăciun, o zi. Are programul foarte încărcat, încep turneele“, explică tatăl campioanei. Stere Halep este primul om pe care Simona îl sună după meci, indiferent de rezultat. „Eu sunt cel care o încurajez întotdeauna, o motivez. Nu o cert niciodată, nici când pierde. Îi zic: «N-are nimic, mergi mai departe!». Maică-sa o mai cicăleşte: «Acolo ai greşit, acolo n-ai făcut bine».

Eu am crezut în ea dintotdeauna. Am ştiut că o să iasă campioană. În schimb, cu băiatul n-am avut spor. Nu i-a plăcut nici fotbalul, nici tenisul. Nu s-a lipit de el. Ea a fost bună de mică, de cum am adus-o la tenis. E fata lui tata. Seamănă cu mine, am practicat şi eu sport, am făcut fotbal. Dar nimeni din neam nu a fost campion. Poate de acuma…“, speră Stere Halep.

El şi-a supravegheat fiica din tribunele Arenei Idu, bucurându-se de entuziasmul stârnit de prezenţa ei şi a colegilor ei. Pentru fiecare copil de pe teren a fost prezent cel puţin un părinte. „Mă uit la ei… Aşa eram şi eu înainte. Nu ştiu dacă aş mai avea puterea s-o iau de la capăt. Doar când or veni nepoţii. Mă refac eu până atunci“, râde Stere Halep.

Simona, cetăţean de onoare al Buşteniului

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tatăl se bucură din plin de momentul de glorie al Simonei: „Este foarte mult efort, iar din partea copiilor este foarte multă muncă. Succesul vine cu multă trudă. Acum mă hrănesc cu bucuria de a o vedea campioană. E o bucurie care îmi inundă tot sufletul, tot trupul. Nu se compară cu nimic satisfacţia asta, pe care nu ţi-o oferă nimic altceva, nici banii, nimic. Este o mândrie… fără margini! Cel mai frumos sentiment din lume“

Simona Halep va primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului Buşteni din Prahova. Jucătoarea de tenis din Constanţa va deveni, cu acest prilej, posesoarea unui teren în suprafaţă de 500 metri pătraţi. „Păcat că nu sunt şi conducătorii noştri mândri de performanţa Simonei. S-au gândit tocmai cei de la Buşteni la ea, să o facă cetăţean de onoare, vă daţi seama…“, spune Stere Halep, tatăl celei mai bune tenismane românce a momentului. Colegul Simonei, Horia Tecău, este cetăţean de onoare al Constanţei din 2012.

Dar de Moş Nicolae

Sute de copii au schimbat câteva pase în weekend, cu trio-ul de aur din tenisul românesc: Simona Halep – Sorana Cîrstea – Horia Tecău. Evenimentul Kids` Day s-a desfăşurat sâmbătă, 7 decembrie, la Arena Idu din Mamaia.

Aşii tenisului au rememorat ce au primit ei în copilărie de la Moş Nicolae. „În ghetuţe aveam întotdeauna putere de muncă. Ceea ce vă doresc şi vouă“, a spus Simona Halep. „Aici este locul în care mă încarc cu energie şi motivaţie. V-am dăruit o zi din viaţa noastră, pentru tenis. V-aţi simţit bine?“, a spus Horia Tecău, aprobat de toată asistenţa în cor. „Am vrut să vă aducem ceea ce noi doar am visat atunci când eram ca voi: câteva pase cu campionii tenisului românesc“, a spus Sorana Cîrstea.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/constanta/simona-halep-desemnata-sportiva-anului-2013-1_52a4ad3dc7b855ff568d3a1e/index.html


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply