Complexul PRESIDENT din MANGALIA, scos la vânzare

0
1019

Unicul hotel din ţară cu vestigii arheologice, scos la vânzare. Centrul de Afaceri Marea Neagră President din Mangalia este estimat la 3 milioane euro.

Cel mai important edificiu hotelier din sudul litoralului este scos la vânzare de proprietarul său, Camera de Comerţ şi Industrie a României. Centrul de afaceri Marea Neagră – President, aflat în Mangalia, valorează la o primă estimare 3 milioane de euro.

Situat pe faleza din Mangalia, Presidentul este un complex hotelier de 4 stele, care funcţionează permanent, cu centru de afaceri, săli de conferinţe exterioare, restaurant, fast food, piscină şi parcare.

La săparea fundaţiei au fost descoperite importante vestigii de pe vremea cetăţii Callatis, astfel că subsolul a devenit o incintă ce poate fi vizitată, în care a fost prezervat situl arheologic vechi de 2.000 ani.

Complexul se întinde pe o suprafaţă de 8.700 metri pătraţi şi are o suprafaţă construită desfăşurată de aproape 9.900 mp. A fost primul hotel din ţară ale cărui servicii au fost certificate conform standardului de calitate ISO 9001:2000.

„Un asemenea edificiu poate valora 3 milioane euro, iar negocierea nu poate scădea sub 2,5 milioane euro“, este de părere expertul imobiliar Maria Pintilie din Mangalia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Directorul general Ion Dănuţ Jugănaru de la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa arată că programul de investiţii care trebuie făcute pentru extinderea complexului poate aduce un profit considerabil.

Centrul de afaceri de la Mangalia FOTO hpresident.com

„Prin construirea unei pasarele care să lege hotelul de baza de tratament din apropiere, aflată la doar 15 metri, turismul balnear ar putea fi o soluţie de succes şi în extrasezon. President a fost primul hotel de 4 stele de pe litoral, în afară de Rex din Mamaia, pe vremea când nu existau hoteluri de 5 stele. A fost modernizat complet în anii `90, pe osatura din anii `70-`80. Pentru construirea lui s-au folosit soluţii şi materiale avangardiste, cu termopane aduse din Turcia şi pereţi de sticlă. Dar acţionarii principali, Romexpo şi Camera de Comerţ, fac o vânzare de acţiuni deoarece au un alt plan de investiţii“, a declarat Jugănaru.

Situl arheologic din incinta complexului President FOTO hpresident.com

Deocamdată, President-ul intră în conservare şi va fi închis pe timp de iarnă. Până la redeschiderea din primăvară, acţionarii speră să vândă complexul. În anunţul postat pe site, Camera de Comerţ şi Industrie a României comunică vânzarea în mod „convenabil şi urgent“ a activului.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/constanta/centrul-afaceri-marea-neagra-president-1_5283b4c3c7b855ff56f0335d/index.html.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply