Cinci localităţi scapă de vechiturile toxice şi costisitoare (7-8 dec.- Mangalia!)

0
603

farmec.ro
carturesti.ro%20

Voluntarii care se ocupă cu reciclarea deşeurilor electrice şi electrocasnice, încă mai au de adunat aparatură veche şi periculoasă de la constănţeni. Reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Reciclare, RoRec, colectează, la sfârşitul acestei săptămâni, electronice şi electrocasnice uzate în cinci localităţi din judeţul Constanţa.

Echipa RoRec va organiza câte o acţiune de colectare a deşeurilor electrice în intervalul orar 8.00-17.00, în perioada 5-6 decembrie, în Topalu şi, în perioada 7-8 decembrie, în Cuza Vodă, Mangalia, Seimeni şi Rasova.

Pentru cei ce doresc să obţină informaţii suplimentare despre caravana organizată în acest week-end, Asociaţia RoRec pune la dispoziţie numerele de telefon 0751.302.127 şi 0757.117.092, apelabile între orele 9.00 şi 17.00.

Cei care se debarasează de un aparat electrocasnic vechi sau defect, pot pleca acasă cu unul nou, dintre cele puse în joc de sponsori.

În fiecare localitate va avea loc câte o tombolă, la care participanţii pot câştiga: un cuptor microunde, un polizor unghiular, o maşină de găurit, un frigider, un fierăstrău vertical sau o maşină de găurit.

Tragerile la sorţi vor avea loc pe 8 decembrie, la ora 16.00, la Primăria Topalu, la ora 17.00, la Primăria Semeni, la ora 17.30, la Primăria Rasova şi la Primăria Cuza Vodă, şi pe 9 decembrie, ora 11.00, la sediul Poliţiei Locale Mangalia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Deşeurile electrice devenite nefolositoare pot fi reciclate în proporţie de 90%. Reciclarea lor protejează mediul şi resursele naturale. În cazul frigiderelor fabricate în anii ’90, acestea au un consum mai mare de energie, cu 75% decât unul nou. Avantajul reciclării fierului, de exemplu, este că o tonă de fier vechi înlocuieşte trei tone de minereu de fier şi circa o tonă de minereu de cărbune. Acest lucru înseamnă că cele patru tone pot reprezenta 10.000 de aparate de radio.

observator.ro, Miercuri, 4 dec.2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply