Mangalia: Dezbatere cu tensiuni artificiale pe tema gazelor de şist

0
664

Robert NENCIU, Telegrafonline.ro:

Dezbatere cu tensiuni artificiale pe tema gazelor de şist

Dialogul, în accepţiunea unor activişti de mediu şi aşa cum e înţeles de localnicii din Mangalia.

Problema gazelor de şist a generat numeroase discuţii la nivel local şi naţional. Există păreri pro şi contra gazelor de şist, unele argumentate, altele nu.

Şi, pentru că, în prezent, în judeţul Constanţa se desfăşoară explorări ale gazelor de şist întrucât nu se ştie exact dacă există sau nu zăcăminte, conducerea Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) a considerat că locuitorii judeţului trebuie să fie cât mai bine informaţi.

În ultima perioadă, în 19 localităţi din judeţul Constanţa, CJC a organizat mai multe dezbateri în care experţi, profesori universitari, dar şi reprezentanţi ai Chevron au fost invitaţi să răspundă întrebărilor cetăţenilor. În cele mai multe cazuri, dezbaterile organizate de CJC au fost monopolizate de activiştii de mediu, care au încercat să-şi impună punctul de vedere.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ieri seară, la Mangalia, a avut loc o nouă întâlnire cu cetăţenii, unde au fost invitaţi reprezentanţii Chevron, dar şi prof. dr. ing. Corneliu Dinu de la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Geofizică şi Geologie, şi expertul Mihai Gherman.

Ceea ce trebuia să fie o dezbatere civilizată, în care cetăţenii să poată afla răspunsurile la întrebările pe care le aveau, s-a transformat în veritabil circ, actorii principali fiind activiştii de mediu. Aceştia din urmă au preferat să urle din toţi rărunchii, deşi li s-a oferit posibilitatea de a folosi un ton civilizat.

„Noi nu am dorit decât să creăm un cadru civilizat pentru un dialog cu specialiştii şi cu reprezentanţii Chevron. Din păcate, activiştii de mediu, care cred că deţin adevărul absolut, au preferat să strige şi să protesteze. Ei au părerea lor, este foarte bine. Nu încearcă nimeni să le impună altceva, dar cred că este normal să putem asculta şi alte opinii, nu doar pe ale activiştilor de mediu. M-am bucurat că la întâlnirea de la Mangalia, din toată nebunia creată, au existat şi unii care au dorit să se informeze, adresând întrebări pertinente specialiştilor”, a declarat vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir.

telegrafonline.ro, Vineri, 29 nov.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply