Amendă pentru prospecţiuni ilegale!

0
671

Firma maghiară care scutură pământul în căutare de petrol şi gaze a fost temporar oprită.

Acoustic Geophysical Services, firma care realizează prospecţiunile seismologice pentru a verifica resursele de hidrocarburi din Nordul Bihorului a fost trasă pe dreapta de Garda de Mediu, la sesizarea Prefecturii.

Specialiştii firmei au sărit etapele prevăzute de lege: s-au apucat de prospectat înainte ca partea de avizarea şi autorizare să fie parcursă. Pentru acest motiv, Garda de Mediu i-a dispus oprirea activităţii până la intrarea în legalitate. Acum nu au nici acordul de mediu de la Agenţia de Protecţia Mediului şi nici acordurile şi avizele de la toate primăriile. Au depus solicitarea dar n-au primit încă niciun acord de la APM, e posibil să fie în faza completării dosarului. Până nu au acest acord, nu pot lucra chiar dacă unele primării le-au dat acorduri”, spune Viorel Ţepele, şeful Gărzii.

La pachet cu oprirea activităţii, firma maghiară va primi şi o amendă, spune Ţepele.

Garda de mediu a suspendat activitatea firmei maghiare Acoustic Geophysical Services, angajată de compania NIS Petrol să facă prospecţiuni în căutate de hidrocarburi, în aşa numitul perimetru EX2 – Tria şi îi pregăteşte şi un proces verbal de amendă pentru derularea de lucrări fără autorizaţiile necesare, ne-a declarat Viorel Ţepele, şeful instituţiei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Le-am interzis să mai facă prospecţiuni seismice până nu îşi rezolvă problema cu acordurile şi documentele necesare. Acum nu au nici acordul de mediu de la Agenţia de Protecţia Mediului şi nici acordurile şi avizele de la toate primăriile. Au depus solicitarea dar n-au primit încă niciun acord de la APM, e posibil să fie în faza completării dosarului. Până nu au acest acord, nu pot lucra chiar dacă unele primării le-au dat acorduri”, spune Ţepele.

Spre 60.000 lei

Directorul spune că la o ieşire în teren a constatat, spre exemplu, că primăria din Brusturi a dat un acord pentru folosirea drumurilor comunale…

La pachet cu suspendarea activităţii, Garda de Mediu pregăteşte şi un proces verbal de amendă pentru Acoustic Geophysical Services, pe care firma este liberă să-l conteste, spune Ţepele. Cuantumul amenzii este cuprins între 30.000 şi 60.000 de lei.

Sursa: http://www.bihon.ro/amenda-pentru-prospectiuni-ilegale/1358749


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply