Firma chineză Ming Yang va construi un parc eolian de 200 de megawaţi în România

0
836

Producătorul chinez de turbine eoliene Ming Yang Wind Power Group Ltd. a anunţat joi că a ajuns la un acord pentru construirea unui parc eolian de 200 de megawaţi în România, transmite Bloomberg.

(Foto: AGERPRES ARHIVA / CRISTIAN NISTOR)

Pentru acest proiect, ale cărui costuri sunt estimate la aproximativ 400 milioane de euro, Ming Yang va furniza turbine eoliene cu o putere de 2 megawaţi fiecare şi, de asemenea, va fi responsabil de lucrările de construcţie pentru dezvoltatorul românesc de energie regenerabilă.

‘Ming Yang se aşteaptă să utilizeze această oportunitate din România ca o bază pentru expansiune’, a declarat preşedintele companiei chineze Zhang Chuanwei într-un comunicat de presă.

Luni, a fost semnat la Bucureşti contractul între compania chineză Ming Yang Wind Power Group şi Romanian Păunescu Corporation pentru investiţii în centrale eoliene şi echipamente de export.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Potrivit lui Bobby Păunescu, preşedintele companiei româneşti, parcul eolian, care va avea o putere de 200 MW, va fi realizat în următoarele 11 luni în zona Vaslui-Huşi, şi va conduce la crearea de 1.300 de locuri de muncă.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu)


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply