Chinezii sunt interesaţi de realizarea unui parc industrial la Constanţa

0
731

“Există un nou proiect pentru un mare parc industrial în zona portuară Agigea, Cumpăna, Canalul Dunăre – Marea Neagră. E vorba de un mare parc industrial în care se doreşte să se facă cel puţin 2.000 de companii mixte româno-chineze care să proceseze atât produsele agricole şi să le importe în China, respectiv produse electronice, laptopuri, telefoane şi orice mai este nevoie.

Asta înseamnă că vor fi locuri de muncă importante dacă reuşim să facem acest proiect. Ei au fost deja într-o vizită acum câteva luni, au vizitat şi au şi zburat deasupra întregii zone. De aceea era foarte bine informat premierul chinez pentru că ştia şi avea şi imagini cu zona respectivă. Am adunat şi primarii de acolo, din toată zona, să ne spună disponibilitatea de a participa la acest proiect şi toată lumea vrea să intre în acest proiect”, a declarat Nicuşor Constantinescu, miercuri, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa.

El a precizat că judeţele Constanţa şi Tulcea au nevoie de realizarea unor parcuri industriale şi că sunt benefice divesele parteneriate cu China, această ţară fiind cea mai mare putere economică.

“Eu cred că şi judeţul Contanţa şi judeţul Tulcea au nevoie de parcuri industriale care să creeze produse finite şi care să genereze mii de locuri de muncă. Am auzit nişte cârcotaşi pe la diferite studiouri cum că este o greşeală că România ar merge parteneră cu China pentru că nu ştiu ce face şi nu ştiu ce drege.

China, la ora asta, este cel mai mare investitor din Germania şi din SUA, este cea mai parte putere economică mondială la această oră şi este păcat să nu facem parteneriate”, a susţinut preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, adăugând că valoarea acestui parc industrial este estimată de către partea chineză la 10 miliarde de dolari.

Mai mult, in economica.net, 27.11.2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro