Premierul Chinei: Suma contractelor semnate cu România va fi uriaşă, va depăşi estimarea!

0
606

Premierul chinez Li Keqiang a fost întrebat de jurnalişti, într-o conferinţă de presă susţinută cu premierul Victor Ponta, ce contracte vor fi semnate cu ocazia vizitei sale la Bucureşti şi care va fi valoarea acestor investiţii.

Oficialul chinez a spus că, pe lângă memorandumurile semnate la Palatul Victoria, vor fi multe alte contracte.

“Guvernul Chinei acordă o importanţă deosebită relaţiilor chino-române. România, şi din punct de vedere al populaţiei şi din punct de vedere al suprafeței, este a doua ţară ca mărime din Europa Centrală şi de Est şi în ultimii ani România a cunoscut o creştere economică foarte rapidă şi această dezvoltare a României este în favoarea nivelului de trai al populaţiei din România, este în favoarea dezvoltării Europei Centrale şi de Est, precum şi în favoarea Uniunii Europene, aducând încrederea şi speranţa pentru România şi pentru Europa Centrală şi de Est şi pentru Uniunea Europeană.

Sunt încântat, ca prieten venit din îndepărtare, sunt extrem de încântat de asta. Fiindcă România are o influenţă deosebită în spaţiul central şi est-european şi considerăm că România este un pilon important pentru relaţiile dintre China şi Europa Centrală şi de Est, precum şi pentru relaţiile China-UE.

Pentru reuniunea liderilor de guvern din data aceasta, noi considerăm că România este un fanion de colaborare dintre China şi Europa Centrală şi de Est. Salutăm prezenţa firmelor româneşti pe piaţa chineză, precum şi partea chineză încurajează firmele chinezeşti să-și desfăşoare activitatea pe piaţa românească precum şi să colaboreze, prin România, pe terțe pieţe.

În această vizită, au fost semnate o serie de documente şi contracte şi pe lângă aceasta, o să fie semnate și alte contracte cu ocazia acestei vizite. În ceea ce priveşte suma, vreau să vă asigur că suma este uriaşă, fiindcă acuma, diseară, grupul de lucru dintre cele două părţi va discuta şi proiectele privind calea ferată rapidă şi în domeniul infrastructurii şi toate aceste colaborări şi proiecte vor depăşi valoarea şi suma care este iniţial stabilită pe contracte.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Nu vreau să spun un plafon pentru sumă, pentru că aş dori să aduc şi surprize pentru colaborare, pentru suma de colaborare“, a declarat premierul Chinei la Palatul Victoria.

Sumele vehiculate neoficial ca reprezentând valoarea contractelor semnate cu ocazia vizitei la Bucureşti a premierului chinez oscilează între 5 şi 8 miliarde euro, scrie Mediafax.

România şi China au semnat, luni, acorduri de colaborare pentru înfiinţarea în comun a unui parc tehnologic şi reluarea exportului de bovine pentru reproducţie şi carne de porc către China, dar şi mai multe documente de colaborare în energie, inclusiv în domeniul nuclear şi termoelectric.

Cotidianul.ro, Marti, 26 nov.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply