Medicii sistează activitatea: “Pe perioada grevei, asigurăm urgenţele”

0
652

farmec.ro
carturesti.ro%20

Membrii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă de avertisment luni, între orele 8.00 şi 10.00, pentru a atrage atenţia asupra mai multor revendicări, a declarat sâmbătă prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, după întâlnirea cu conducerea Ministerului Sănătăţii pe tema contractului colectiv de muncă.

Vom asigura urgenţele ca de obicei şi alte servicii, pentru a nu pune în pericol viaţa pacienţilor. Probabil între orele menţionate policlinicile vor fi închise, o să recomandăm oamenilor să aibă răbdare cu noi. Se va asigura o treime din activitatea spitalelor, colegii mei au făcut notificare în toate spitalele. Acum se lucrează în echipe mixte între conducerea spitalelor şi colegii mei în aşa fel încât să nu periclităm sub nici o formă viaţa pacienţilor, a precizat Sepi.

La Constanţa, greva se va desfăşura conform planificării naţionale, între orele 8.00 şi 10.00 dimineaţa, a adăugat sindicalistul. Conform legislaţiei, se asigură o treime din activitatea personalului.

 Din respect pentru pacienţi vom face tot ceea ce este omeneşte posibil ca să nu sufere. În acest sens, la cele două sanatorii (Mangalia şi Techirghiol – n.r.), Consiliul Judeţean a aprobat ca greva de avertisment să se desfăşoare între orele 12.00 şi 14.00, pentru că au un profil special, pacienţii vin din ţară, cu tren, cu maşini, cum poate fiecare, iar schimbul de serie începe de la ora 7.30- 8.00. Asta ar însemna ca oamenii să stea în curtea instituţiei 2 ore şi nu era ok. Tocmai de aceea am şi spus, încercăm să nu sufere pacienţii, susţin sindicaliştii.

Cu Ministerul Sănătăţii suntem în negocieri continue. Am convenit cu managerii unităţii să se asigure o treime din personal, pentru ca fluxul activităţii să nu aibă de suferit şi nici pacienţilor să nu le fie periclitată viaţa, iar ceilalţi medici coboară în holul unităţii şi stau într-un pichet de grevă, a declarat, pentru Replica, Nicolae Manea, liderul Sanitas Constanţa.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pe fondul acestor tensiuni, de precizat că ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a făcut următoarea precizare: Am vorbit la telefon cu ministrul Finanţelor în prezenţa dumnealor, şi a rămas ca luni să avem o întrevedere şi cu acesta într-o formulă restrânsă şi sperăm că vom obţine avizul pentru ca în şedinţa de miercuri să intrăm cu un asemenea memorandum şi aproximativ 1.200 de posturi să poată fi deblocate în sistemul sanitar.

Cristina MARIN, replicaonline.ro, Luni, 25 nov.2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply