OMV: Dacă găsim suficient gaz în Marea Neagră, nu ne grăbim cu gazele de șist

0
650

Grupul OMV nu este momentan interesat de explorarea şi extracţia gazelor de şist, întrucât dispune de suficiente rezerve de gaze convenţionale, a declarat vineri Jaap Huijskes, directorul de explorare şi producţie al companiei, la OMV Media Summit, eveniment organizat la Viena.

‘Fără îndoială, există potenţial pentru gaze de şist în România. Teoretic, oriunde există potenţial pentru gaz convenţional, există şi pentru gaze neconvenţionale. Nu suntem activi acum în acest sector, pentru că avem suficiente gaze neconvenţionale’, a spus el.

Întrebat dacă pe viitor OMV va începe şi astfel de activităţi, el a răspuns evaziv. ‘Dacă găsim suficient gaz în Marea Neagră, nu ne vom grăbi să căutăm gaze de şist’, a completat oficialul OMV.

Chevron, a doua mare companie petrolieră americană, are acorduri de concesiune pentru trei perimetre petrolifere în judeţul Constanţa şi unul în apropiere de Bârlad, în judeţul Vaslui. Compania şi-a exprimat interesul pentru a explora şi a extrage gaze de şist din aceste perimetre.

OMV Petrom şi ExxonMobil vor fora a doua sondă de explorare la mijlocul anului viitor în perimetrul Neptun şi se aşteaptă ca producţia de gaze să înceapă la finele acestui deceniu, a declarat vineri Jaap Huijskes, directorul de explorare şi producţie al companiei, la OMV Media Summit, eveniment organizat la Viena.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

‘Vom fora a doua sondă de explorare la finele trimestrului doi al anului viitor pentru a confirma primele descoperiri ale sondei Domino, cele din 2012. Apoi vom fora şi alte sonde în perimetrul Neptun’, a spus el. Întrebat dacă OMV este convins că acolo se găsesc zăcăminte comerciale de gaze, oficialul companiei a răspuns: ‘Ne aşteptăm ca producţia în perimetrul Neptun să înceapă la finele acestui deceniu’.

Petrom şi ExxonMobil explorează perimetrul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, unde o primă sondă de explorare a relevat, în 2012, posibile zăcăminte între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi de gaze. La consumul actual al ţării, acestea ar putea acoperi consumul integral de gaze al României timp de şase ani.

Sursa: Agerpres.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply