Marea Neagră înseamnă gaz pentru Europa

0
701

farmec.ro
carturesti.ro%20

Directorul general OMV: Vrem să facem din România un exportator de gaze.

OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom, vrea să transforme România din importator în exportator de gaze naturale, iar resursele din Marea Neagră înseamnă “gaze pentru Europa”, a declarat directorul general al grupului austriac, Gerhard Roiss.

Directorul general OMV: Marea Neagră înseamnă gaz pentru Europa. Vrem să facem din România un exportator de gaze (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

“Marea Neagră înseamnă gaz european pentru Europa. (…) Ţinta noastră este să facem din România un exportator de gaze”, a afirmat Roiss, într-o conferinţă de presă susţinută la Viena.

El a adăugat că în viitor creşterea OMV va veni din exploare, sector în care grupul austriac are investiţii anuale de 700 milioane euro.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, grupul va majora în perioada 2014-2016 investiţiile anuale totale de la 2,8 miliarde euro la 3,9 miliarde euro.

Roiss a amintit că OMV a investit în rafinăria Petrobrazi 600 milioane euro şi că se apropie de finalizarea modernizării unităţii.

Potrivit reprezentanţilor OMV, producţia de hidrocarburi din România ar putea creşte în 2013, pentru prima dată după mai mulţi ani.

Mediafax.ro, 23.11.2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply