Liberalul Victor Manea e deputat. Serios?!

0
670

Ştiaţi că liberalul Victor Manea e deputat în Colegiul 5, în judeţul Constanţa? Că reprezintă, zice-se, interesele cetăţenilor care l-au trimis în Parlamentul României? Că omul trebuie, cel puţin teoretic, ca prin proiectele de lege iniţiate, să facă astfel încât măcar viaţa muritorilor de rând din colegiul său să fie un pic (dacă nu semnificativ) mai uşoară?

Ada CODĂU, ziuaconstanta.ro, 19 Nov.2013:

Nu-i aşa că ştiaţi şi că liberalul, fost candidat la Primăria Constanţa – rămas în memoria colectivă graţie unei penibile acţiuni electorale cu un elefant în mărime naturală, adus de la cine ştie ce circ – este unul dintre cei mai volubili, cei mai vizibili parlamentari din noua legislatură?

Îl vedeţi mereu luând atitudine pe marginea celor mai importante probleme ale momentului, combătând derapajele ideologice din politica autohtonă, „luându-se de guler” cu aleşii locali şi judeţeni care, din când în când, par să promoveze mai ales interesele de gaşcă, într-o nesimţire perfect naturală.

Aiurea! N-am mai auzit de Victor Manea din luna noiembrie a anului trecut, atunci când îşi făcea campanie pentru alegerile generale. Nu că atunci liberalul ar fi fost foarte prezent în spaţiul public, dar măcar ştiam că aspiră la un fotoliu comod în Camera Deputaţilor şi că, prin urmare, umblă cât de cât prin colegiu, pentru a-şi convinge electoratul.

E drept, fostul adversar al lui Mazăre n-a avut niciodată alura unui erou hollywood-ian şi nici măcar anvergura unui candidat veritabil din partea unui partid aşa cum este (era?) PNL-ul. Aspectele acestea nu constituie însă un motiv pentru ca astăzi, la aproape un an după ce a devenit (din motive pe care nu le înţeleg) deputat, Victor Manea să fie un personaj absent din spaţiul public.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Într-un an de zile, liberalul nu a trimis niciun comunicat de presă. Nu a susţinut nicio conferinţă. Nu a făcut nicio declaraţie care să conteze. Nu mi-a răspuns niciodată la telefon: nici la apeluri, nici la mesaje. De ce-ar face-o, nu-i aşa?!? Până la urmă, omul e deja deputat, ce interes mai are?

Ce mi se pare însă mai trist e faptul că alegătorii din colegiul său nu au habar dacă Manea are sau nu, la această oră, un cabinet parlamentar. Ar fi intenţionat, se pare, să-şi deschidă unul în centrul municipiului Mangalia, dar lucrurile ar fi stagnat.

Aşa că oamenii ăştia se tot întreabă unde-ar putea să dea de el. Chiar aşa: Victor Manea, ales prin votul direct al cetăţeanului şi plătit din banii publici, ţine audienţe? Ia pulsul omului de rând, al ăluia care poate n-are după ce să bea apă?

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply