Elevii trag semnalul de alarmă!

0
634

Elevii trag semnalul de alarmă!

Dascălii s-au declarat solidari cu protestele tinerilor care astăzi vor mărşălui pe străzile Constanţei

Elevii constănţeni, dar şi studenţii de la Universitatea Maritimă din Constanţa organizează, astăzi, de la ora 14.00, un protest legat de problemele sistemului educaţional. Tot de astăzi, elevii din alte judeţe vor intra în grevă japoneză.

„Noi am fost în grevă japoneză în urmă cu câteva săptămâni, iar acum organizăm marşul de protest care considerăm că are un impact mai mare“, a declarat Alexandru Bajdechi, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

Astfel, elevii şi studenţii vor mărşălui pe străzile oraşului, protest ce va avea punctul de plecare în faţa Universităţii Maritime din Constanţa, iar punctul culminant va fi în faţa Prefecturii Constanţa unde îşi vor striga nemulţumirile.

Şi Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa s-a declarat solidar cu acţiunile de protest ale elevilor şi studenţilor. Astfel, o delegaţie a organizaţiei judeţene a S.L.S.I.P. se va alătura protestului tinerilor ce se va desfăşura pe platoul din faţa Instituţiei prefectului Județului Constanţa.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Elevii vor să tragă un semnal de alarmă în privinţa subfinanţării învăţământului românesc şi solicită Guvernului alocarea a 6% din PIB pentru educaţie.

Tinerii mai au şi alte revendicări importante, respectiv dotarea corespunzătoare a unităţilor de învăţământ, decontarea integrală a cheltuielilor de transport pentru elevii navetişti, adaptarea învăţământului tehnologic la cerinţele agenţilor economici. Elevii mai cer creşterea alocaţiilor şi manuale gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a.

Tot astăzi, la nivelul Consiliului Judeţean al Elevilor se vor desfăşura alegeri pentru o nouă conducere. Astfel, Alexandru Bajdechi care este elev în clasa a XII-a urmează să predea mandatul unui nou lider al elevilor.

observator.ro, Miercuri, 13 nov.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply