Primarul Cristian Radu aşteaptă bani de la Guvern pentru construcţia unor locuinţe ANL

0
585

Penuria locurilor de muncă şi nevoia acută a unei case sunt cele două probleme care dau acute dureri de cap cetăţenilor urbei, indiferent de vârstă.

Pe de o parte, imposibilitatea găsirii unui job adecvat pregătirii profesionale lungeşte lista şomerilor, cei mai afectaţi fiind tinerii care, deşi deţin diplome de studii, se trezesc fără loc de muncă sau se mulţumesc cu slujbe pe care, în alte condiţii, nu le-ar fi acceptat nicicând.

Nici persoanele trecute de 40 – 50 de ani nu stau mai bine la acest capitol, încercările de a se angaja la Mangalia dând roade doar în cursul verii. ”Condamnată” să poarte eticheta de oraş turistic, Mangalia îşi adjudecă un număr insuficient de locuri de muncă doar în domeniu, deoarece alte componente ale economiei se lasă încă aşteptate.

Pe de altă parte, lipsa unui acoperiş propriu deasupra capului, limitează imaginea unui viitor liniştit, ferit de griji. Sute de persoane sunt, astfel, nevoite să stea în gazdă sau să închirieze, cei mai fericiţi – dacă aşa îi poţi numi pe cei obligaţi să achite timp de 30 de ani rate împovărătoare băncilor ce le-au acordat credite – fiind cei care au aderat la programul naţional „Prima Casă”.

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu ne-a declarat că cele mai multe solicitări venite din partea cetăţenilor, ce  vin în audienţe, vizează repartiţia unei locuinţe sau găsirea unei slujbe.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În ceea ce priveşte locuinţele, edilul a precizat că are în plan derularea mai multor proiecte. „Am depus la Guvern documentele necesare şi sper ca anul viitor să începem construcţia unor locuinţe ANL. În acest sens, încercăm să identificăm terenul necesar pe care se vor înălţa blocurile. De asemenea, doresc să acordăm tinerilor cu vârsta de până în 35 de ani loturi de case, deoarece numărul cererilor este tot mai mare. Nu în ultimul rând, vom demara un proiect de construcţie a unor locuinţe individuale sociale pentru romi, cât şi pentru celelalte categorii defavorizate.

Casele vor fi construite în cartierul MI Dobrogeanu şi în zona Moară. Referitor la cartierul MI Dobrogeanu precizez, încă o dată, că este necesar ca barăcile insalubre, un adevărat focar de infecţii, să fie demolate. De noile construcţii vor beneficia doar romii serioşi, care vor să muncească şi care îşi achită taxele şi impozitele care se impun. Astfel, aceştia vor putea locui în condiţii optime, nu în încăperi murdare şi degradate. Ceilalţi, vor fi trimişi în zonele din care au venit. Nu voi mai tolera cetăţenii care nu vor să muncească şi nici pe aceia care comit infracţiuni ori sunt scandalagii”, ne-a declarat primarul Cristian Radu.

În acelaşi timp, autorităţile ne asigură că sunt continuate discuţiile cu posibli innvestitori români şi străini, în vederea demarării unor afaceri în sudul litoralului.

„Păstrez, permanent, legătura cu autorităţile publice locale din oraşul israelian Karmiel, în perioada următoare urmând să fim vizitaţi de o delegaţie formată din reprezentanţi ai administraţiei, dar şi întreprinzători de succes. Recent, în acest oraş au avut loc alegeri şi mă bucur că primarul localităţii a primit un nou mandat. Vreau să vă spun că în 50 de ani nu au existat decât 3 primari, fiecare contribuind la creşterea economică a zonei. Aşa cum am mai declarat, deşi oraşul are 50.000 de locuitori, numărul fabricilor este de peste 100, toate înregistrând profit. Sper ca discuţiile pe care le-am avut acolo să se concretizeze în deschiderea unor fabrici la Mangalia, investitorilor urmând să le acordăm facilităţile de care au nevoie”, ne-a mai spus edilul Cristian Radu.

editiadesud.ro, 5 nov.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply