Peştera Movile, rezervaţie speologică UNICĂ în lume, fix în blocul de exploatare a gazelor de şist Chevron

0
651

Peştera Movile, rezervaţie speologică UNICĂ în lume, fix în blocul de exploatare a gazelor de şist Chevron

Primaria Municipiului Mangalia a declarat Pestera Movile rezervatie speologica. Intrarea a fost inchisa cu o poarta masiva de beton armat pentru a izola mediul interior de influentele climatice si biologice de la suprafata, iar pestera nu poate fi vizitata decat de specialisti, in echipe de 2-3 persoane,  durata unei vizite fiind de maxim doua ore.

Pestera Movile adaposteste un adevarat ecosistem subteran, care nu depinde de energia solara, caz unic pe Terra, potrivit informatiilor publicate de primaria Mangalia, pe site-ul oficial.

Pentru explorarea, dezvoltarea si exploatarea gazelor de sist, companiei Chevron i s-au alocat trei blocuri de teren in regiunea Dobrogea din sud-estul Romaniei: Blocul 17 (Costinesti), Blocul 18 (Vama Veche) si Blocul 19 (Adamclisi). Blocurile au o suprafata totala de aproximativ 2.700 km patrati. Conform hartii cu locatiile blocurilor de exploatare ale Chevron, rezervatia speologica de la Movile se afla fix in zona de exploatare.

Langa Mangalia se afla cea mai vestita pestera din lume: Pestera Movile. Doar in Pestera Mammoth din America s-au mai gasit atatea specii! Iar aceea are 550 km!

Citiţi continuarea articolului în jurnalul.ro.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply