Ministrul Energiei: Vom ajunge să stăm pe întuneric dacă nu limităm capacitatea proiectelor de energie verde

0
630

farmec.ro
carturesti.ro%20

Limitarea intrării în sistem a proiectelor de energie din surse regenerabile este necesară pentru a nu se crea dezechilibre în sistemul energetic, a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, într-o conferinţă de profil.

Guvernul vrea sa limiteze capacitatea proiectelor de energie regenerabilă

Guvernul vrea sa limiteze capacitatea proiectelor de energie regenerabilă.

El s-a referit la un proiect de hotărâre de Guvern care limitează la 3.315 MW capacitatea proiectelor de energie regenerabilă care vor primi certificate verzi în 2013, în condiţiile în care contractele existente depăşesc deja această capacitate.

Prin urmare, după ce această HG va intra în vigoare, niciun nou proiect nu va mai primi certificate.

“Nu noi am fixat această ţintă, ci era prevăzută în Planul Naţional de Acţiune în domeniul energiilor regenerabile. Nu va intra în vigoare în acest an, dar pentru 2014 vom vedea, împreună cu ANRE, o limită, după ce analizăm cât poate să suporte sistemul de transport, astfel încât să nu existe dezechilibre”, a precizat ministrul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Dacă nu, vom prelua toate cele 20.000 de MW de energie regenerabilă pentru care există cerere şi ajungem să stăm pe întuneric”, a continuat Niţă.

La 30 septembrie 2013, în România, se aflau în funcţiune capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile de 3.393 de MW în total, astfel: turbine eoliene de 2.307 MW, panouri fotovoltaice de 553 de MW, microhidrocentrale de 480 de MW şi proiecte pe biomasă de 53 de MW, arată datele Transelectrica.

În nota explicativă a proiectului de HG elaborat de Departamentul pentru Energie, se arată că, la jumătatea acestui an, puterea instalată în centralele care utilizează surse regenerabile ajunsese la capacitatea estimată pentru întregul an în Planul Naţional de Acţiune în domeniul Energiilor Regenerabile (PNAER).

Citiţi continuarea articolului în economica.net, Miercuri, 6 nov.2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply