La Mangalia, produsele agro-alimentare vor fi comercializate într-un spaţiu nou, adecvat

0
618

farmec.ro
carturesti.ro%20

Reprezentanţii ADPP Mangalia au finalizat recent procedura specifică proiectului de reabilitare a trotuarelor din oraş.

Potrivit directorului general al instituţiei, Cătălin Cornaci, pe agenda de lucru se află străzile Negru Vodă, Albatros, TS Săveanu, Muncitorului, perimetrul Casei Tineretului şi Bibliotecii Franceze.

„Vor fi executate lucrări de înlocuire a asfaltului deteriorat, cu pavele. De asemenea, vor fi amplasaţi stâlpi noi de iluminat, astfel să îmbunătăţim, pe de o parte, infrastructura zonelor, iar pe de altă parte să le dăm un aspect civilizat. În acelaşi timp, vor fi montate bănci şi alei de acces, cartierele devenind, astfel, zone de recreere. Valoarea totală a acestui amplu proiect se ridică la suma de 1 milion de lei”, ne-a spus directorul general al instituţiei.

Având în vedere apropiatele sărbători de iarnă, reprezentanţii ADPP vor lucra şi la instalarea iluminatului ornamental de sărbători. Ca şi anul trecut, ornamentele luminoase vor decora toate cartierele nu doar centrul municipiului. Acestea vor fi funcţionale la data de 1 decembrie ac.

Sensuri giratorii şi viteză moderată în cartierul Colonişti

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Un alt proiect ce va începe curând se va desfăşura în colaborare cu Poliţia Rutieră Mangalia. Vor fi montate semne de circulaţie în zonele Horia, Cloşca şi Crişan, dar şi General Vârtejanu. Tot aici, vor fi amenajate sensuri giratorii care vor avea rolul de a fluidiza circulaţia, având în vedere atât traficul intens, cât şi viteza mare cu care se rulează.

„Ar fi indicat ca limita de viteză în cartier să fie stabilită la 30 km/h, în condiţiile în care există mai multe unităţi de învăţământ”, ne-a mai spus Cătălin Cornaci.

Nu în ultimul rând, se are în vedere o investiţie la fel de importantă ce va fi concentrată în zona MI Dobbrogeanu. Este vorba despre mutarea actualului spaţiu, destinat comercializării în ziua de duminică, a produselor agro-alimentare şi animalelor de curte, într-o locaţie corespunzătoare.

Noul obor se va întinde pe o suprafaţă de 14.000 mp, urmând să fie situat în vecinătatea celui existent.

Vor fi amenajate spaţii separate, ce vor îndeplini toate normele igienico-sanitare, astfel să se poată vinde de la produse lactate, până la carne, mezeluri, fructe, legume şi animale. În funcţie de doleanţele comercianţilor, dar şi de interesul clienţilor, se poate lua în calcul funcţionarea şi în cursul săptămânii a acestui târg.

Măsura este binevenită având în vedere că în prezent, produsele se vând în condiţii insalubre, în plină stradă, pe pământ sau „decorate” cu insecte. Consumatorii acceptă însă situaţia datorită preţurilor mici şi diversităţii mărfurilor, foarte mulţi preferând să se aprovizioneze de la comercianţii din mediul rural.

editiadesud.ro, Miercuri, 6 nov.2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply