De ce s-a enervat inspectorul şcolar general Răducu Popescu la şedinţa cu directorii

0
629

Ieri, la Colegiul Naţional de Artă „Regina Maria“, a „sunat clopoţelul“ pentru directorii unităţilor constănţene de învăţământ, întâlnirea durând 90 de minute, „generalul“ Răducu Popescu aproape cronometrând timpii parcurşi, într-o rigoare tipic sportivă.

Trecând peste antevorbitorii care au adus la cunoştinţa managerilor de şcoli şi licee chestiuni de „bucătărie” internă ce s-a dovedit că nu fac nicio plăcere – şi nu neapărat la această şedinţă, ci în discuţiile pe care le avem, ca ziarişti, pe teren -, a luat cuvântul inspectorul şcolar general Răducu Popescu, acesta ţinând să marcheze anumite probleme. Nu înainte de a sublinia că, la ora actuală, la sediul din str. Mihai Eminescu se află „cea mai bună echipă din toate timpurile”.

Aşadar, a început prin a-şi declara dezamăgirea vizavi de faptul că descoperă directori de instituţii care nu citesc forumul site-ului oficial al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa:

„Postăm zilnic trei-patru-cinci chestii şi nu este normal să nu le aflaţi. Ştiu că este obositor şi vi se cer multe, dar delegaţi pe cineva care să vă aducă la cunoştinţă comunicările noastre”.

A revenit apoi la problema legată de comerţul cu cărţi şi alte materiale despre care ştie că se petrece în şcoli: „Doamna Anghelescu este sunată permanent şi întrebată de diverse învăţătoare şi profesoare dacă pot achiziţiona cărţi de la X sau Z editură. Nu vindem nimic în şcoală. Ce este aşa de greu de priceput? Vreau să eliminăm din şcoală gestul prin care elevul dă bani profesorului. Ca directori, fiţi categorici! Ce vor să facă părinţii cu banii, e treaba lor, dar nu în şcoală”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Le-a povestit directorilor şi despre subiectele discutate cu părinţii constănţeni la întâlnirea de săptămâna trecută, cum ar fi pericolul de pe Facebook sau delimitarea calificativului FB de la învăţământul primar cu nota trecută în paranteză.

Când şi-a amintit, însă, de concursurile de tot soiul la care participă copiii, organizate în alte instituţii decât cele de stat, concursuri iniţiate de SRL-uri contracost, „generalul” s-a „încins”.

Enervat de faptul că anumite cadre didactice păstrează spre a înmâna diplomele şi medaliile de la aceste concursuri pentru serbarea sfârşitului de an şcolar, prof. Popescu a spus: „Rugămintea mea este să le daţi diplomele într-un alt cadru, pentru a nu mai crea celorlalţi copii care nu au participat la concursuri senzaţia că ei nu sunt buni”, continuând prin a se întreba unde au dispărut coroniţele de altădată: „Eu pe copiii mei îi învăţ că există un singur loc I, o singură medalie de aur!”.

Şi poate pentru a suplini „pofta” de concursuri, acelaşi interlocutor i-a îndemnat pe directori să organizeze concursuri pe niveluri de studii, de la clasa a II-a până la ce nivel vor ei: „Subiectele vor fi făcute de către metodişti, iar cu o săptămână înainte de data programată, vă rog să anunţaţi inspectorul de specialitate”.

A insistat pe disciplina în şcoli şi impunerea unor reguli stricte şi i-a felicitat pe cei care deja au dovedit… curaj în faţa părinţilor.

Simona ANGHEL, Cugetliber.ro, Miercuri, 6 nov.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply