Gazele de şist de la Pungeşti: Consilierii locali resping din nou explorarea şi decid referendum pe 24 noiembrie în comună

0
633

farmec.ro
carturesti.ro%20

Gazele de şist de la Pungeşti: Consilierii locali resping din nou explorarea şi decid referendum pe 24 noiembrie în comună

O şedinţă tensionată s-a desfăşurat la Pungeşti unde, printre aplauze şi huiduieli, consilierii locali au menţinut decizia de respingere a explorării gazelor de şist, cu unanimitate de voturi.

Peste 200 de localnici au ţinut să participe la sedinţa de Consiliu, pentru ca nu cumva aleşii să se răzgândească şi să dea undă verde forajelor. Concluzia întâlnirii: pe 24 noiembrie, la Pungeşti va fi organizat un referendum. Şi asta, chiar dacă legea fundamentală spune clar că decizia despre exploatarea resurselor se ia la un nivel mult mai înalt.

Primul punct pe ordinea de zi a privit revocarea hotărârii Consiliului Local care respinge explorarea gazelor de şist. Este o decizie contestată de prefectura Vaslui, care cere începerea lucrărilor, dar pe care aleşii din Pungeşti nu şi-au schimbat-o.

Reprezentanţii Prefecturii susţin că hotărârea consilierilor încalcă legea fundamentală. Exploatarea subsolului este o decizie care se ia la nivel central, spun aceştia. În acest sens, subprefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică, a declarat că „Instanţa, pe baza dovezilor pe care le va face Consiliul Local şi cei interesaţi, va decide dacă interzice sau nu sau anulează sau nu hotărârea de Consiliu Local.”

Deşi consilierii au votat aşa cum îşi doreau localnicii, oamenii au întrerupt în repetate rânduri şedinţa cu huiduieli şi scandări împotriva primarului Mircia Vlasă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La şedinţa de consiliu local s-a decis organizarea unui referendum pe 24 noiembrie. Atunci, locuitorii din Pungeşti trebuie să spună dacă sunt sau nu de acord cu explorarea gazelor de şist din comuna lor.

Sursa: stiri.yahoo.com, 1 nov.2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply