Marş de protest împotriva gazelor de şist, la Mangalia – II (Galerie FOTO)

1
900

După ce, acum o săptămână a avut loc tot aici un miting spontan, şi în această duminică (27 octombrie), s-au strâns aproape 250 de cetăţeni în faţa Casei de Cultură din Mangalia, pentru Comemorarea victimelor de la Certej.

Pe data de 30 octombrie 2013, se împlinesc 42 de ani de la producerea accidentului minier cu cianuri de la Certej (1971), tragedie ce a dus la moartea a 89 de persoane din localitatea hunedoreană Certeju de Sus, de lângă Deva.

Cei prezenţi au ascultat mesajele transmise de câţiva vorbitori  şi au luat poziţie împotriva folosirii cianurii în minerit şi a exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

Artistul plastic şi muzicianul Gabriel Tora a interpretat (voce şi chitară) câteva melodii impresionante, aplaudate de publicul adunat ad-hoc.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cetăţenii au pornit apoi într-un marş cu pancarte pe străzile oraşului, prin faţa Primăriei, spre sensul giratoriu, pe Rozelor, la gară, pe variantă, b-dul 1 Decembrie 1918 şi înapoi, la Casa de cultură, aşa cum se poate vedea în galeria foto:


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply