FOTO VIDEO Prima zi de închidere la podul de la Agigea. Constructorul s-a apucat de lucru 30 minute mai târziu

0
592

Podul de la Agigea a fost închis sâmbătă pentru patru ore. Zeci de şoferi nemulţumiţi care mergeau spre localităţile din sudul judeţului Constanţa au fost nevoiţi să se întoarcă din drum sau să ocolească 100 kilometri pentru a ajunge acasă. Constructorul nu pare deloc să se grăbească. Lucrul la pod a început jumătate de oră mai târziu.

La ora 8 şi 59 minute, podul de la Agigea era străbătut de maşini. Cele mai multe mergeau către sud. Un echipaj de la Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa în frunte cu şeful instituţiei, subcomisarul Ciprian Sobaru le făceau semne să se grăbească celor care voiau să ajungă acasă.

Un semnal pe staţia radio şi o maşină de poliţie s-a aşezat de-a curmezişul peste drumul Constanţa Mangalia, în dreptul intrării de la Dedeman. Şoferii care continuau să vină în viteză au rămas şocaţi. Cu toate că anunţul închiderii a fost făcut de nenumărate ori în ultimele zile pe toate canalele mass-media, toţi cei care ajungeau la primele ore ale zilei de sâmbătă la Podul de la Agigea erau uimiţi că închiderea a avut loc.

Disperarea unora se citea pe faţă. Şoferul unei maşini Dacia închisă la culoare a încercat să le spună poliţiştilor că a ieşit dintr-o tură de opt ore şi trebuie să ajungă la Topraisar. Peste pod avea de parcurs 22 kilometri, iar oamenii legii îi recomandau singurul traseu liber – aproape 70 kilometri pe la Murfatlar şi Ciocârlia.

Un alt domn a coborât până la baza pilonului principal al podului şi apoi a urcat să le spună celorlalţi ce se întâmplă jos: “Nimic nu fac. Nu e nimeni acolo, nu s-au apucat de treabă nici după 30 minute. E o bătaie de joc. Pe noi nu ne lasă să trecem nici pe jos, iar ei stau degeaba.” Avea dreptate. Muncitorii nici nu au mişcat macaraua suspendată deasupra podului în prima jumătate de oră.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Un alt şofer la fel de supărat le cerea poliţiştilor banii de benzină. Ca să ajungi de la Constanţa la Agigea nu faci decât 12 kilometri peste pod. Alternativa este cu 90 kilometri mai lungă.

Rând pe rând, lângă echipajul de poliţie s-au adunat oameni din Agigea care aşteptau semnalul de la ora 10. La fiecare oră fixă, constructorul a fost de acord să permită pietonilor să traverseze podul, dar doar pentru cinci minute.

Prefectura Constanţa a anunţat că în zonă este aşteptată o gabară – o navă care să joace rol de Bac peste Canalul Dunăre – Marea Neagră pentru maşini şi oameni. La aproape o lună de la sosirea premierului Ponta la Podul de la Agigea gabara tot nu a fost adusă.

Constructorul estimează că lucrările vor dura până la sfârşitul anului, dar totul depinde de vreme şi de forţa vântului. Lucrările care sunt efectuate în această perioadă nu sunt condiţionate de greutatea adăgată de maşini podului, ci de faptul că oricând se pot desprinde bucăţi metalice din braţul macaralei şi acestea ar putea strivi maşinile sau pietonii.

Restricţiile pe podul de la Agigea sunt instaurate câte trei zile pe săptămână. De fiecare dată podul va fi oprit pentru două până la patru ore. Constructorul se ocupă în această perioadă de înlocuirea hobanelor – fasciculele de cabluri metalice care susţin greutatea podului.

Iată Programul complet al Închiderilor de pod programate

Articolul complet şi Galeria FOTO-VIDEO, în adevarul.ro, Duminică, 27 oct.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply