Noul Cod al Insolvenţei a intrat în vigoare

0
646
De astazi, firmele in insolventa pot fi executate silit, daca nu isi achita  datoriile curente.

Firmele care vor apela la procedura insolventei trebuie sa stie ca vor fi  executate silit daca nu platesc in termen de 90 de zile  datoriile nascute  dupa deschiderea procedurii, se arata in Noul Cod al Insolventei care a intrat  in vigoare astazi.

Acest lucru va ridica semne de intrebare in practica si va  reduce sansele de redresare ale firmelor, ne-a declarat Nicoleta Stoian, senior  associate Badita si Pop.

De asemenea, lucrurile nu sunt clare nici in privinta  firmelor care se afla deja in insolventa la data intrarii in vigoare a noilor  prevederi, pentru ca legislatia nu cuprinde masuri punctuale in aceasta  privinta.

OUG nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de  insolventa se aplica de astazi, data la care se abroga printre altele si  Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei.

Noile reglementari cuprind o serie de modificari care vor avea un impact  semnificativ asupra firmelor. De exemplu, planul de reorganizare a fost redus de  la trei ani la un an, iar pentru a-si putea solicita singur insolventa,  debitorul trebuie sa aiba datorii in valoare totala de 40.000 lei. Mai mult  decat atat, in privinta datoriilor este important de mentionat ca debitorul va  putea fi executat silit, daca are creante nascute ulterior deschiderii  procedurii insolventei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ce se intampla cu firmele deja aflate in  insolventa?

Noul Cod al Insolventei (OUG nr. 91/2013) se aplica si procedurilor de  prevenire a insolventei si de insolventa aflate in derulare la data intrarii in  vigoare a ordonantei, insa acest lucru va ridica semne de intrebare in practica,  este de parere Nicoleta Stoian,  senior associate Badita si Pop.

Citeste mai mult:  http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_34873/De-astazi-firmele-in-insolventa-pot-fi-executate-silit-daca-nu-isi-achita-datoriile-curente.html#ixzz2ij8uIrvW Follow us: Avocatnetro on Facebook


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply