Locuitorii din Mangalia vor avea căldură, începând cu luna noiembrie

0
704
Georgescu de la Gold Therm dă asigurări că iarna asta caloriferele nu vor mai fi reci!
Locuitorii din Mangalia vor avea căldură începând cu luna noiembrie

După experienţa nefastă a iernii 2011/2012, când mangalioţii se încălzeau suflând în palme, autorităţile locale sunt convinse că şi-au învăţat lecţia şi istoria nu se va repeta.

Locuitorii municipiului Mangalia vor avea căldură în primele zile ale lunii noiembrie. În acest context amintim că, la Constanţa, RADET a luat decizia de a furniza căldură începând cu data de 25 octombrie.

Potrivit directorului societăţii de termoficare Gold Therm, Dan Georgescu, lucrările la centralele termice sunt în grafic.

El a declarat, pentru Replica: Totul este în regulă cu lucrările şi dăm drumul la căldură în noiembrie. Am reuşit şi achiziţionarea unui combustibil lichid. Dacă vremea se va înrăutăţi între timp, până pe 10 noiembrie, să asigurăm astfel distribuţia şi să nu fim prinşi pe picior greşit. Pe de altă parte, societatea noastră a fost înfiinţată de Consiliul Local anul trecut şi a avut licenţă pentru un an. Pentru anul acesta, potrivit reglementărilor Guvernului, trebuie făcută o licitaţie. Am respectat termenii impuşi de lege, în sensul că au fost două licitaţii până acum. La prima, am fost noi şi încă o societate. La a doua, am fost doar noi. Legea spune că, după două astfel de înfăţişări, poţi să treci în negociere directă. Asta facem acum, suntem în negociere directă cu Consiliul Local.

De la CLU, la gaze

Anul acesta, la Mangalia, se va abandona vechea metodă de furnizare a căldurii, întrucât centralele termice vor funcţiona pe gaz. Schimbarea modalităţii de furnizare nu va afecta bugetele mangalioţilor, asigură Georgescu. Pe de altă parte, fondurile necesare investiţiei de la centralele termice sunt asigurate atât de Guvern, cât şi de Consiliul Local Mangalia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Practic, nu se va mai consuma CLU, ci gaze. La asta se lucrează acum. Gigacaloria nu se scumpeşte, va rămâne la acelaşi preţ care a fost şi până acum: 295 de lei. Pentru centrale, fondurile sunt asigurate şi de Guvern şi de Consiliul Local. 1,48 milioane de lei din partea Executivului şi aproximativ 1,5 milioane de lei din partea Consiliului Local. Îi pot asigura pe mangalioţi că vor avea căldură în această iarnă, a declarat directorul Gold Therm, Dan Georgescu.

Marius Florian VASILE, replicaonline.ro, Vineri, 25 oct.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply