LIVE CHAT. Exploatăm sau nu gazele de șist?

0
643

farmec.ro
carturesti.ro%20

Fermierii polonezi cultivă cartofi pe un câmp, în apropiere de o sondă pentru exploatarea gazelor de șist

Fermierii polonezi cultivă cartofi pe un câmp, în apropiere de o sondă pentru exploatarea …

Decizia companiei americane Chevron de a începe explorarea gazelor de șist în România a fost întâmpinată cu proteste în mai multe zone din țară. La Pungești, în județul Vaslui, sute de localnici au ieșit în stradă, au blocat temporar un drum județean și nu au permis trecerea utilajelor Chevron. Au apărut mitinguri de susținere în București, iar la scurt timp compania a anunțat că își suspendă activitatea în zonă până când localnicii vor înțelege că tehnologiile folosite nu sunt periculoase pentru mediu.

Oamenii au continuat să protesteze, în vreme ce premierul Victor Ponta, aflat într-o vizită în SUA, a declarat că executivul este decis să susțină în continuare toate explorările de gaze neconvenționale (gaze de șist), atâta timp cât standardele de mediu sunt respectate.

În acest context, Yahoo News România l-a invitat pe specialistul în energie Ionuț Purica să discute cu cititorii despre gazele de șist: ce sunt ele, ce tehnologii se folosesc în această industrie, ce presupune explorarea și exploatarea lor, care sunt riscurile și beneficiile.

De profesie inginer, Ionuț Purica a absolvit Facultatea de Energetică la Institutul Politehnic București. Este doctor inginer și doctor în economie. În prezent lucrează la Institutul de Prognoză Economică al Academiei Române.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vă invităm să-i adresați întrebările dumnevoastră la rubrica de comentarii a acestui articol. Puteți posta întrebările dumnevoastră chiar din acest moment, iar invitatul va răspunde între orele 16.00 și 18.00, când va fi prezent în redacția Yahoo News România.

“Nici vorbă de retras din România”

Citiţi continuarea pe Yahoo News România, Miercuri, 23 oct.2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply