Plumb asigură, în SUA, că o eventuală exploatare a gazelor de şist va fi posibilă doar cu nou aviz

0
699

farmec.ro
carturesti.ro%20

O eventuală exploatare a gazelor de şist, peste 4-5 ani, va fi efectuată doar în baza unei noi proceduri, cu un nou acord de mediu eliberat pe baza evaluării impactului asupra mediului, a declarat ministrul de resort, Rovana Plumb, la Washington, după o întâlnire cu oameni de afaceri americani.

Plumb asigură, în SUA, că o eventuală exploatare a gazelor de şist va fi posibilă doar cu nou aviz.

Ministrul, aflat în delegaţia premierului Victor Ponta în SUA, a precizat că a solicitat în prealabil companiei Chevron măsuri suplimentare de protecţie, respectiv o evaluare de impact de mediu, inclusiv pentru etapa de explorare.

“După ce s-a finalizat evaluarea de impact de mediu, s-a procedat la emiterea acordului de mediu pentru explorare. Emiterea acordului de mediu pentru explorare înseamnã permisiunea pentru companie de a instala forajul, iar pe de altă parte obligaţia Ministerului Mediului, prin Garda Naţionalã de Mediu şi Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului, de a monitoriza în permanenţă modul în care se face explorarea”, a spus Plumb.

Referitor la operaţiunea de exploatare, ministrul a precizat că aceasta nu se va face decât în baza unui nou acord de mediu.

Cititi  articolul integral pe mediafax.ro, marti, 22 oct.2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply