Reactia Chevron la protestele de la Pungesti

0
701

farmec.ro
carturesti.ro%20

Chevron Romania anunta intr-un comunicat remis HotNews.ro ca “intentioneaza sa realizeze exclusiv activitati de explorare, folosind tehnologii conventionale” in perimetrul din Vaslui. Compania se declara “la curent” cu cu protestele din Pungesti, proteste incepute luni si continuate zilnic. Reamintim ca localnici, preoti si activisti din Iasi si Barlad protesteaza zi si noapte impotriva inceperii explorarii de catre Chevron a zacamintelor de gaze de sist.

Reprezentantii companiei petroliere declara in comunicat ca “Chevron isi reitereaza angajamentul de a avea relatii constructive si pozitive cu comunitatile unde isi desfasoara activitatea”.

La Pungesti au loc zilnic proteste, incepind de luni, 14 octombrie, impotriva explorarii gazelor de sist. Protestatarii s-au ciocnit miercuri cu jandarmeria, cinci manifestanti ajungind la spital.

Comunicatul integral al Chevron:

“Chevron Romania Exploration and Production este la curent cu protestele care au loc in Silistea, comuna Pungesti, judetul Vaslui. Chevron a obtinut permisele de mediu si autorizatiile necesare demararii activitatilor de explorare in Silistea, comuna Pungesti, judetul Vaslui. Chevron intentioneaza sa realizeze exclusiv activitati de explorare, folosind tehnologii conventionale, in perimetrul EV-2. Prioritatea noastra este sa desfasuram aceste activitati intr-un mod sigur si responsabil fata de mediul inconjurator, in conformitate cu acordurile de mediu pe baza carora operam. Chevron isi reitereaza angajamentul de a avea relatii constructive si pozitive cu comunitatile unde isi desfasoara activitatea si de a continua dialogul cu publicul interesat, comunitatile locale si autoritatile, despre proiectele sale.”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sursa: ziuaconstanta.ro, Joi, 17 oct.2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply