PROTEST la Pungeşti faţă de exploatarea gazelor de şist. Îmbrânceli cu jandarmii: 5 RĂNIŢI

0
631

Vasluienii continuă protestele faţă de exploatarea gazelor de şist. Sute de  săteni din Siliştea au format un lanţ uman în calea utilajelor Chevron.  Protestatarii stau în genunchi, se ţin de mână şi scandează “Hoţii!”.

Oficial,  acolo urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor. Un număr  impresionant de jandarmi de la o unitate din Bacău au fost mobilizaţi la faţa  locului. La protest participă şi copii.

Protopopul de Bârlad, la Siliştea, unde a vorbit cu protestatarii şi a cântat "Cu noi este Dumnezeu"

Protopopul de Bârlad, la Siliştea, unde a vorbit cu  protestatarii şi a cântat “Cu noi este Dumnezeu” / FOTO:  http://www.bihon.ro

UPDATE 23.40: Protestatarii faţă de exploatarea gazelor de  şist şi proiectul minier de la Roşia Montană s-au întors în Piaţa Universităţii,  după un marş de peste trei ore, cu opriri la Ministerul de Interne, Guvern şi  Televiziunea Română. Cea mai mare parte din cei aproximativ 400 de  protestatari care au ajuns în Piaţa Universităţii, după marş, au plecat la scurt  timp după. Unul dintre ei, care vorbea la portavoce, a spus că vor fi în  continuare proteste în Capitală pentru susţinerea protestatarilor din Pungeşti,  judeţul Vaslui, care se opun explorării pentru gaze de şist.

În jur de 250 de  persoane s-au adunat miercuri seară, la Universitate, pentru a-şi exprima  susţinerea pentru cei care protestează în Vaslui şi opoziţia faţă de exploatarea  gazelor de şist, dar şi faţă de proiectul de la Roşia Montană. În majoritate  tineri, protestatarii au scandat: “Uniţi, salvăm toată România”, “Nu corporaţia  face legislaţia”, “Rezist gazelor de şist”, “Demisia”, “Ultima soluţie, înc-o  revoluţie”, “Roşia şi Pungeşti, două inimi româneşti” şi “Pungeşti şi Roşia,  vine revoluţia”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ei au venit cu steaguri şi pancarte cu mesaje împotriva  “cianurării Munţilor Apuseni” şi a “distrugerii apei freatice şi a subsolului  românesc prin fracturare”. Mai mulţi protestatari au arătat că sunt solidari  cu oamenii din Vaslui care se opun explorărilor pentru gaze de şist şi că sunt  şi împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

UPDATE 19.08. Cei 50 de jandarmi care se aflau faţă în faţă  cu protestatarii în localitatea Siliştea, de pe drumul judeţean Vaslui –  Gârceni, s-au retras din dispozitiv miercuri seară, decizia fiind luată de către  şeful Inspectoratului General de Jandarmi, Mircea Olaru, transmite  corespondentul Mediafax.

Forţele de ordine au decis să se retragă, cel  puţin temporar de pe DJ Vaslui – Gârceni, după mai bine de o oră în care aceştia  au stat pe drumul judeţean care leagă municipiul Vaslui de comuna  Gârceni.

Decizia a fost luată de către şeful Inspectoratului General de  Jandarmi, Mircea Olaru, în urma discuţiilor purtate cu şeful Jandarmeriei Vaslui  şi cu cel al Grupării mobile de Jandarmi Bacău.

Manifestanţii au aplaudat gestul forţelor de ordine scandând “România  învinge”.

Totodată, două autocamioane cu tuburi din beton şi  nisip care urmau să ajungă la suprafaţa deţinută de Chevron au plecat din zonă,  la fel ca şi cele trei ambulanţe şi autospeciala SMURD care fuseseră deplasate  în zonă.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/lant-uman-in-silistea-pungesti-impotriva-amplasarii-utilajelor-de-la-chevron_1294139.html#ixzz2hxE2A5Fq Follow us: @realitatea on Twitter


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply