Intrigile din spatele „revoluţiei” de la Pungeşti. Primarul din comună, dispărut fără urmă

0
637

farmec.ro
carturesti.ro%20
Elevii şi profesorii au primit interdicţie de a participa la revoltă.

Protestatarii s-au aşezat în mijlocul drumului care traversează comuna Pungeşti FOTO Facebook.

Zi agitată, miercuri, în satul vasluian Siliştea, din comuna Pungeşti. În cea de-a treia zi de proteste, peste 200 de săteni au format un lanţ uman în faţa primelor utilaje aduse în localitate de compania americană Chevron, care a obţinut, la începutul lunii, autorizaţia de explorare pentru gazele de şist. Localnicilor din Siliştea li s-au alăturat, spre seară, circa 200 de bârlădeni.

Mitingul s-a transformat, însă, într-un joc al acuzaţiilor între protestatari şi autorităţi, dar şi într-un război al edililor. Pentru cei peste 400 de protestatari, adunaţi de-a lungul zilei de miercuri în stradă, au fost mobilizate forţe impresionante de ordine, atât din Vaslui, cât şi din Bacău.

Practic, numărul poliţiştilor şi al jandarmilor trimişi la protest l-a atins pe cel al localnicilor din Siliştea ieşiţi în stradă.

Transmisiunea în direct de la Pungeşti este realizată de către Virgil Iordache, un fost lider sindical al CET Iaşi. Iordache este unul dintre cei mai vocali contestatari ai administraţiei locale din Iaşi şi participă frecvent la protestele organizate în Iaşi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Protestatarii au blocat unul dintre sensurile de mers ale drumului judeţean Vaslui-Pungeşti, fiind nevoie de intervenţia în forţă a  jandarmilor. În urma îmbrâncelilor, două persoane au leşinat şi au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Localnicii şi jandarmii stau faţa în faţă  FOTO Facebook

Alte trei au ajuns la spital, transportate cu maşini SMURD, în cursul după-amiezii. „Cele cinci persoane sunt în stare stabilă. Patru dintre ele au fost diagnosticate cu atac de panică şi a cincia cu antecedente cardiace. Aceasta din urmă este sub supravegherea directă a şefului de primiri urgenţe din spital care ne-a confirmat că starea ei este foarte bună şi mai va fi ţinută sub supraveghere medicală în perioada următoare. Vom mai trimite cel puţin două echipaje care vor rămâne permanent în zonă“, a spus Aurora Popa, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Protestatarii au montat şi un cort, încă de marţi seara, în imediata vecinătate a bucăţii de pământ deţinute de Chevron, pentru a se adăposti peste noapte.

Primarul, acuzat de şantaj

Sătenii din Siliştea se consideră trădaţi atât de autorităţile judeţene, dar mai ales de cele locale. Ei îl acuză pe primarul lor, Mircea Vlase (PSD), că îi şantajează pe cei care primesc ajutoare sociale, ameninţându-i că îi lasă fără banii de la stat dacă merg la protest.

Cititi mai mult in adevarul.ro, Joi, 17 oct.2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply