Un spital românesc produce și vinde curent !

0
625

farmec.ro
carturesti.ro%20

Ca să-și acopere costurile de funcționare tot  mai mari, Spitalul Municipal din Mediaș a implementat o centrală cu cogenerare care furnizează atât căldura și curentul necesare instituției, dar produce și energie care va fi vândută mai departe, consumatorilor din rețea.

Centrala inaugurată la Spitalul Municipal din Mediaș costă, în mod normal, 600.000 de euro, dar instituția a încheiat însă un parteneriat cu firma distribuitoare și nu a plătit niciun leu pentru aceasta.

Singurele condiții au fost ca facturile să fie plătite către firmă, iar în momentul în care aceasta își va amortiza investiția, centrala va intra integral în administrarea Spitalului.

Reprezentanții unității spitalicești au inaugurat vineri achiziția și speră ca, în cel mai scurt timp, aceasta să producă și venituri suplimentare.

Centrala cu cogenerare produce căldură şi curent electric pentru întreaga instituţie, la un preţ cu cel puţin 10% mai mic decât facturile plătite până acum.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Surplusul de energie electrică generat de centrală va fi vândut mai departe, iar Spitalul va beneficia, astfel, de bani în plus la buget.

Cititi articolul integral AICI.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply