Discuţii pe tema câinilor fără stăpân, la Mangalia

0
621

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a avut, marţi, o întâlnire cu ONG-urile din localitate pentru a dezbate problema câinilor fără stăpân din oraş.

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii ONG-urilor, alături de câţiva iubitori de animale, prezenţi la întrevedere, au fost de acord cu propunerea edilului, privind declanşarea unei campanii publice de adopţie a câinilor comunitari de pe teritoriul municipiului.

Obiectivul campaniei este acela de a reduce numărul animalelor fără stăpân, prin adopţii responsabile, prin informarea corectă şi sensibilizarea locuitorilor oraşului.

Toţi cei prezenţi la discuţii au spus că îşi doresc ca, prin acest demers, un numar cât mai mare de câini comunitari să-şi poată găsi un stăpân, evitându-se în acest fel intrarea sub incidenţa noilor reglementări în vigoare.

O altă temă abordată legată de câinii comunitari a fost aceea a sterilizării patrupedelor, în special a celor cu stăpân. Primarul Cristian Radu a precizat că această problemă trebuie rezolvată, dar într-un mod responsabil şi cu implicare susţinută din partea locuitorilor oraşului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Sunt de acord cu adopţia câinilor, dacă toţi ne dorim sincer acest lucru. Însă, dacă nu avem şi sprijinul dumneavoastră în acest sens, suntem nevoiţi să alegem varianta eutanasierii. Până atunci, căutăm soluţii de identificare a unei ferme dezafectate unde ar exista spaţiu suficient pentru amenajarea unui adăpost de capacitate mare.

Anumite ONG-uri din oraş ne-au recomandat amenajarea unui adăpost care ar fi costat municipalitatea 200.000 de euro doar pentru o capacitate de 400 de locuri. Primăria Mangalia nu dispune de sumele acestea pentru o asemenea cauză. Cu aceşti bani putem să ajutăm pensionarii, copii cu dizabilităţi şi alte categorii defavorizate”, a replicat primarul Cristian Radu.

Totodată, s-a mai stabilit ca în cazul găsirii locaţiei pentru un adăpost, ONG-urile să suporte costurile pentru cuşti şi să se găsească soluţii pentru preţul sterilizării. “Dacă preţul sterilizării câinilor este acelaşi cu cel al eutanasierii, prefer să îi sterilizăm”, a mai precizat Cristian Radu.

Discuţiile au mai vizat implementarea unui Regulament privind adopţiile, precum şi identificarea proiectelor de finanţare pentru un adăpost şi a costurilor suplimentare.

O altă întâlnire pe aceeaşi temă va avea loc, săptămâna viitoare, când se vor stabili măsurile ce se vor lua cu privire la adopţiile câinilor comunitari din Mangalia.

Marti, 1 octombrie 2013, Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply