ÎNCHIDEREA PODULUI AGIGEA – cum reacţionează primarii din Eforie şi Mangalia!

0
525

ÎNCHIDEREA PODULUI AGIGEA - cum reacţionează primarii din Eforie şi Mangalia!

La începutul săptămânii, reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România s-au aflat la Prefectura Constanţa pentru a discuta pe seama Podului de la Agigea.

Soluţia în cazul acestui pod, mai exact a unei circulaţii în siguranţă, este drastică. Podul urmează să fie închis traficului în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie, cât durează înlocuirea unor piese (hobane).

Anunţul a scandalizat locuitorii din sudul litoralului, primarii devenind portavocea acestor nemulţumiri. Din nefericire pentru edili, la şedinţa de luni ei nu au fost invitaţi să îşi exprime punctual de vedere. Marţi însă, prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, i-a convocat la discuţii.

Primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, dar şi primarul Mangaliei, Cristian Radu, susţin că nu sunt de acord cu închiderea Podului Agigea şi au solicitat prefectului Eugen Bola alte soluţii.

Domnul prefect s-a angajat să transmită punctul de vedere, trebuie să găsească soluţii tehnice să sprijine podul, nu să îl închidă, să găsească soluţia cea mai favorabilă pentru sute de mii de locuitori. Proiectanţii trebuie să fie băieţi deştepţi şi să găsească varianta tehnică prin care podul să nu se închidă, a afirmat Ovidiu Brăiloiu. În secolul ăsta, când chinezii construiesc poduri de 36 de km, noi găsim soluţia de a închide un pod de 100 de metri, care trebuie doar reparat, a mai afirmat Brăiloiu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a adăugat, la rândul său: Pe mine m-a surprins data aceasta de 1 octombrie, de ce nu 15 octombrie, de ce nu 1 noiembrie? Ne-au pus în faţa faptului împlinit.

replicaonline.ro, 24.09.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply