După “copacul-minune” paulownia, nemţii au venit în România să planteze goji

0
1053

Kiri Investment, o companie nemţească din industria forestieră vrea să investească în plantaţii de goji în România.

Compania de prestaţii forestiere Kiri Project Development, subsidiara KIRI Investment din Germania vrea o plantaţie de goji pe plan local.

Aceasta după ce au plantat deja 200 de hectare cu un hibrid de Paulownia (Kiri Maximus), copacul energetic de esenţă tare cu cea mai mare creştere din lume.

“Anul acesta am plantat câţiva arbuşti Goji pe  terenul nostru de la Arad pentru a testa condiţiile climatice şi felul în care creşte planta. Totul a mers bine, aşa că anul viitor vom începe să plantăm Goji pe suprafeţe mai mari”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Aurel Dumitrescu, Development Manager Kiri Project Development SRL.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

100.000 de clopaci-minune la Arad

Nemţii au plantat deja la Arad, 200 de hectare cu Paulownia, aflate în proprietatea companiei. În total, au la Arad 110.000 de copaci, urmând să planteze alţi 90.000 de copaci în toamna aceasta. Nemţii sunt însă şi în căutarea unor parteneri- proprietari de teren persoane fizice sau juridice, dar şi Administraţii Locale.

Energie din copacul minune

“După ce terminăm de plantat cei 90.000 de copaci Kiri Maximus anul acesta, ne vom concentra pe construcţia unei centrale care va face conversia biomasei provenite de la “copacul minune” în electricitate. Vom produce energie verde şi electricitate pentru toată România”, ne-a mai declarat oficialul Kiri Development.

 Cititi mai mult pe economica.net, 21.09.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply